Kuinka polaroidkamera toimii?

Normaalisti filmi täytyy kehittää kemikaalien avulla pimiössä. Miten polaroidkuvat voivat kehittyä hetkessä?

Uusia puhelimeen liitettäviä pikakameroita voi säätää valaistusolosuhteiden mukaan.

© Giphy

Analogiset valokuvat vaativat yleensä filmirullan, pimiön ja valoherkkiä kemikaaleja kehitystä varten. Polaroidkamera sen sijaan sisällyttää kaikki prosessin elementit samaan paperiin, joka sisältää sekä filmin että kemikaalit.

Analogisessa kamerassa filmi reagoi, kun valo pääsee sisään, ja muodostaa negatiivin – kuvan, jossa valoisuus ja värit ovat päinvastaiset kuin valmiissa kuvassa. Punaisen käänteisväri on syaani, vihreän magenta ja sinisen keltainen.

Pimiössä negatiivi valotetaan paperille, joka on päällystetty valoon reagoivilla hopeasuoloilla, jolloin muodostuu kuva. Koska valokuvapaperin kemikaalit ovat erittäin herkkiä valolle, kehittämisen täytyy tapahtua täydellisessä pimeydessä.

Polaroidkamerassa on nopeatoiminen pimiö, johon pääsee valoa vain silmänräpäyksellisesti laukaisimen painamisen jälkeen. Valo muodostaa negatiivin palalle kerroksittaista filmiä sillä aikaa, kun ne kaksi rullaa, jotka työntävät paperin ulos kamerasta, levittävät kemikaaleja. Ne täyttävät negatiivin vielä reagoimattomat alueet. Valokuva on sekunneissa valmis.

Kuusi kerrosta värittää kuvan

Polaroidfilmi koostuu kolmesta valolle herkästä kerroksesta, jotka punainen, vihreä ja sininen valo aktivoivat. Valo tuottaa negatiivin hopeakidekalvona.

Joka kerroksen alla on omina kerroksinaan keltaista, magentanpunaista ja vihreää väriainetta, jotka kehite vapauttaa filmin rullautuessa ulos kamerasta.

Siellä, missä ylemmän kerroksen hopea ei ole enää valoherkkää, väri ei pääse läpi. Silloin väri syntyy kahdesta muusta kerroksesta.

Sinitaivaasta otetussa kuvassa valoherkkä sininen kerros tukkii keltaisen värin ja magentasta ja syaanista syntyy sinistä.

© Mikkel Juul Jensen/Polaroid Originals

Pikakamera on pienoispimiö

Polaroidkameralla otettu kuva kehittyy siinä samassa sen kompaktin järjestelmän ansiosta, joka sisällyttää koko analogisten kuvien valmistusprosessin itse kameraan.