nb_u21 Skype

Nyt voit skypettää espanjaksi – vaikka et osaisi espanjaa

Skypeen sisältyy nyt vanhan scifisarjan universaalikääntäjä, sillä Microsoftin kehittämällä ohjelmalla keskusteluja voidaan tulkata simultaanisesti.

torstai 21. toukokuuta 2015 teksti Babak Arvanaghi

Jos sinulla on Skypessä espanjankielinen kaveri, joka ei oikein osaa englantia, Microsoftin ja Skypen yhteistyön tuloksena voit jatkossa keskustella hänen kanssaan niin, että hän puhuu espanjaa ja sinä englantia.

Käyttäjien ei tarvitse päntätä kielioppia eikä sanoja, sillä Skype Translator tulkkaa keskustelut. Tarvitaan vain tietokone ja internet-yhteys.

Skype tulkkaa lennossa

Skype on juuri esitellyt Skypen kääntäjän beetaversion, jonka avulla ihmiset voivat keskustella kielimuurista huolimatta. Ohjelma tulkkaa siis puheen simultaanisesti keskustelun aikana.

KATSO VIDEO: Näin Skype tulkkaa

Ohjelman kehittäminen on ollut haastavaa, sillä puhutun kielen konekääntäminen on täytessanojen ja ähinöiden vuoksi huomattavasti vaikeampaa kuin kirjallisen tekstin kääntäminen.

Microsoft siksi rekisteröinyt erilaisia tapoja ääntää sanoja ja yhdistänyt ne oikein äännettyyn sanaan. Näin ohjelma oppii tunnistamaan eri ääntämistavat ja päätyy siten oikeaan tulokseen.

Skype muokkaa kieltä someen sopivaksi

Ohjelman käyttämää kieltä on myös muokattu niin, että se ei ole liian muodollista vaan muistuttaa sosiaalisissa medioissa käytettyä kieltä, joka on pääosin puhekieltä.

Skype Translator osaa tässä vaiheessa tulkata espanjaa, englantia, italiaa ja mandariinikiinaa.

Star Trekistä Skypeen

Scififaneille Skypen palvelu tuo mieleen Star Trekin universaalikääntäjän, joka osaa kääntää mitä tahansa kieltä englanniksi. Skypen kääntäjä ei ole ensimmäinen keksintö, johon idea on saatu tieteismaailmasta, sillä sieltä kumpuavat niin luottokortti ja matkapuhelin kuin lennokitkin:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: