60,4 prosenttia Tanskan sähköstä tuotettiin uusiutuvalla energialla vuonna 2015. Siitä 42,7 prosenttia saatiin tuulivoimaloista. Tämä merkitsee, että Tanska pitää hallussaan tuulienergian maailmanennätystä.
Norjan pistorasioista virtaa vesisähköä
Norja on maailman huippuja uusiutuvan energian tuottamisessa. Peräti 97,9 prosenttia Norjan sähkönkulutuksesta tyydytetään vesivoimaloilla. Se onkin Euroopan suurin vesivoiman tuottaja.
Costa Rican 110 vihreän päivän putki
Vuonna 2016 Costa Ricassa käytettiin pelkästään uusiutuvaa energiaa 110 päivää peräjälkeen, mikä on uusi maailmanennätys. Kaikkiaan 98,1 prosenttia maan sähköstä tuotettiin uusiutuvilla energianlähteillä. Valtaosa oli peräisin isoista vesivoimaloista, sillä Costa Ricassa on isoja jokia ja sadekaudella vettä saadaan runsaasti.
Aurinkoinen ja tuulinen Portugal kirii muiden rinnalle
Vain 5 vuodessa eli vuosina 2005–2010 Portugalin onnistui kasvattaa uusiutuvan energian käyttönsä 5 prosentista 45 prosenttiin. Maassa on tarjolla runsaasti vihreää sähköä, sillä ilmasto on sekä aurinkoinen että tuulinen. Vuonna 2015 uusiutuvalla energialla katettiin 49,3 prosenttia maan energiantarpeesta.
Tunti päivänpaistetta
Jos maapallolla pystyttäisiin käyttämään hyväksi kaikki Aurinkosta Maahan yhdessä tunnissa tuleva energia, siitä saataisiin koko Maan väestölle sähköä vuodeksi.
Tuuli jauhoi viljan jo ennen ajanlaskun alkua
Uusiutuvan energian käyttö ei ole millään lailla uusi keksintö. Jo 200 vuotta ennen ajanlaskun alkua kiinalaiset rakensivat tuulimyllyjä, joilla pumpattiin vettä ja jauhettiin viljaa.
Saksa on aurinkoenergian edelläkävijä
Saksa kerää aurinkoenergiaa enemmän kuin useimmat muut maat. Itse asiassa vain Kiinassa ollaan sitä pitemmällä, mutta siellä sijaitseekin peräti 70 prosenttia maapallon aurinkosähköjärjestelmistä.
Toisella sijalla on siis Saksa, jossa on yli 1,5 miljoonaa aurinkosähköjärjestelmää pienistä kattokennoryhmistä jättisuuriin aurinkopuistoihin. Vuonna 2014 ne tyydyttivät 6,9 prosenttia Saksan energiantarpeesta.
Yhdysvaltalaiset innostuivat aurinkoenergiasta
Vuonna 2014 Yhdysvaltoihin asennettiin uusi aurinkokennojärjestelmä joka 150. sekunti eli 2,5 minuutin välein.
Täydellinen vihreys vallitsee vuonna 2050
Maailman luonnonsäätiön WWF:n mukaan on täysin realistista, että koko Maa siirtyisi käyttämään pelkästään uusiutuvaan energia vuoteen 2050 mennessä, jolloin päästäisiin eroon saastuttavista fossiilisista polttoaineista.