Yhdysvalloissa Washingtonin yliopistossa on kehitetty tiiliskivi, joka ulkoa näyttää tavalliselta punaiselta tiileltä mutta joka toimii myös akkuna.
Tiilestä on saatu sähkösäiliö täyttämällä sen huokoset erikoismuovista tehdyllä kuidulla, joka pystyy säilyttämään sähköjännitteen.
Jos kokonaiset rakennukset tehtäisiin akkutiilen kaltaisesta materiaalista, käsillä voisi olla ratkaisu uusiutuvan energian suureen ongelmaan eli energian varastointiin. Tulevaisuudessa talon katolla olevat aurinkokennot voisivat tuottaa päästötöntä sähköä ja se varastoitaisiin tiiliseiniin odottamaan käyttöä.
Tiileen syntyy sähköjännite
Tarkkaan ottaen sähköä säilövä tiili ei ole akku vaan kondensaattori.
Kondensaattori koostuu kahdesta elekrodista, esimerkiksi sähköä johtavasta levystä, joiden välissä on eristekerros. Kun kondensaattoria ladataan, elektrodit saavat sähköisen varauksen.
Kondensaattori varautuu myös, jos jompaakumpaa elektrodia kosketetaan varauksellisella kappaleella. Silloin myös toinen elektrodi saa yhtä suuren, mutta vastakkaismerkkisen varauksen. Samantapainen ilmiö syntyy, kun ilmapalloa hangataan villapaitaan: vastakkaiset varaukset vetävät toisiaan puoleensa.