Nyt voit tilata itsellesi Teslan aurinkokaton

Tesla haluaa tehdä uusiutuvasta energiasta niin houkuttelevaa, ettei sille ole mitään järkevää vaihtoehtoa. Yritys onkin nyt lanseerannut Solar Roofin – katon, jonka tiiliin kätkeytyy aurinkokennoja.

© Tesla

Tesla tunnetaan ehkä parhaiten sähköautoistaan. Autot ovat kuitenkin vain yksi keino toteuttaa yrityksen tavoitteita vihreämmästä Maasta.

Yhdysvaltalainen yritys on juuri avannut tilaussivuston kattotiilille, jotka sisältävät aurinkokennoja.

Solar Roof -konseptin on määrä tuottaa kotitalouksille aurinkoenergiaa ja tehdä asukkaat riippumattomaksi perinteisestä sähköverkosta.

Sähköä silloinkin, kun sähköverkko pettää

Kaikessa yksinkertaisuudessaan hankkeessa on kyse siitä, että perinteiset kattotiilet korvataan energiaa tuottavilla tiilillä, jotka on valmistettu karkaistusta lasista.

Taloon asennettava Powerwall-akku varastoi tuotettua energiaa niin, että sähköä voidaan käyttää myös öisin, pilvisinä päiviä ja sähkökatkojen aikana.

Solar Roof -tiiliä valmistetaan usean näköisinä. Niiden hinta on kuitenkin vielä melko kallis, sen arvioidaan olevan noin 200 euroa/m2. Se on paljon enemmän kuin perinteisten tiilten 25–30 euron neliöhinta, mutta hintaan kuuluu vanhan katon purku ja uuden asennus.

Tilaa jo nyt

Tesla lupaa kattotiiliensä kestävän perinteisiä kattotiiliä pitempään. Yritys on itse asiassa niin vakuuttunut tiilten kestävyydestä, että Yhdysvalloissa niille annetaan elinikäinen takuu.

Sinäkin voit jo nyt tilata aurinkokaton, mutta toimitukset eivät ala vielä.

Suunnitelmien mukaan ensimmäiset Solar Roofit asennetaan Yhdysvaltoihin tänä vuonna, ja Euroopassa asennukset aloitetaan vuonna 2018.