Tätä tieteessä tapahtuu vuonna 2016

Matkapuhelin latautuu 30 sekunnissa, maailman suurin lentokone nousee ilmaan, ja Panaman kanava avautuu entistä laajempana. Keväällä 2016 koetaan joukko teknisiä edistysaskeleita, ja Tieteen Kuvalehti tarjoilee tässä niistä makupaloja.

Ensi vuonna robotti poimii hedelmät

Ihmistyövoima maataloudessa vähenee edelleen. Energid-yrityksen poimintarobotit pystyvät erottamaan kypsät hedelmät raaoista ja löytävät myös lehtien takana piileskelevät sitruunat. Robotti tulee myyntiin vuonna 2016.

Vuonna 2016 puhelin latautuu 30 sekunnissa

Israelilainen StoreDot-yritys aikoo saada matkapuhelinakkunsa myyntiin 2016. Akussa on yrityksen NanoDoteiksi kutsumia kiteitä, jotka nopeuttavat akun lataamista.

Laajennettu Panaman kanava avautuu 2016

Singahda Atlantin yli Keski-Amerikkaan ja katso, miten valtavat sulkuportit asennnetaan. Laajennettu Panaman kanava avautuu huhtikuussa 2016.

Maailman suurin lentokone nousee ilmaan

Stratolaunch Carrier Aircraft on kehitetty avaruusmatkojen kustannusten pienentämiseksi. Lentokoneen on määrä kuljettaa raketit 8–10 kilometrin korkeuteen, josta ne jatkavat omin voimin ilmakehän ulkopuolelle. Stratolaunchin siipien kärkiväli on 117 metriä, millä se lunastaa itselleen vuonna 2016 maailman suurimman koneen tittelin.

Tulevaisuus tarjoaa paljon enemmän

Aurinkosuojapillereitä, jättiteleskooppi ja yli sadan kilometrin rautatietunneli. Vuodella 2016 on tarjottavanaan monia muitakin yllätyksiä, ja niistä voit lukea täältä: