Teema

Elimistösi juoruaa menneisyydestä

TEEMA: Veriset taistot ovat muovanneet poskiluusi. Ilmastonmuutokset näkyvät sieraimiesi leveydessä. Ja ihmisten ravinnon muutokset 10 000 vuotta sitten heijastuvat nykykieleen. Elimistösi on täynnä merkkejä esivanhempiemme toimista, häviöistä ja voitoista. Tutkijat ovat vasta nyt alkaneet paljastaa otsaluun paksuuteen ja silmien väriin liittyvää historiaa. Lähde Tieteen Kuvalehden kanssa matkalle aikaan, jolloin ihon kananliha saattoi ratkaista elämän tai kuoleman.

Kasvot ovat vahvin aseesi
Elimistö

Kasvot ovat vahvin aseesi

Kasvojesi perimmäinen tarkoitus on lähimmäisten manipulointi – näin kuuluu uusi teoria kasvojen tehtävästä. Osa tutkijoista pitää silti yhä kiinni käsityksestä, jonka mukaan kasvonilmeet kuvastavat sisimpiä tunteitamme. Uusi tutkimus auttaa ehkä ratkaisemaan kasvojen arvoituksen.

14 minuuttia

Evoluutiolla on peruutusvaihde
Evoluutio
Evoluutio

Evoluutiolla on peruutusvaihde

Tutkimus osoittaa, että evoluutio osaa peruuttaa, sillä eläimet voivat saada piirteitä, jotka niiden esivanhemmat kadottivat satojamiljoonia vuosia sitten. Evoluutio voi siis mennä eteen- ja taaksepäin enemmän kuin ennen oletettiin. Ilmiö on havaittu myös ihmisillä.

13 minuuttia