Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Teema

Ihmisen evoluutio: Elimistösi juoruaa menneisyydestä

TEEMA: Veriset taistot ovat muovanneet poskiluusi. Ilmastonmuutokset näkyvät sieraimiesi leveydessä. Ja ihmisten ravinnon muutokset 10 000 vuotta sitten heijastuvat nykykieleen. Elimistösi on täynnä merkkejä esivanhempiemme toimista, häviöistä ja voitoista. Tutkijat ovat vasta nyt alkaneet paljastaa otsaluun paksuuteen ja silmien väriin liittyvää historiaa. Lähde Tieteen Kuvalehden kanssa matkalle aikaan, jolloin ihon kananliha saattoi ratkaista elämän tai kuoleman.

Elimistö

Kasvot ovat vahvin aseesi

Kasvojesi perimmäinen tarkoitus on lähimmäisten manipulointi – näin kuuluu uusi teoria kasvojen tehtävästä. Osa tutkijoista pitää silti yhä kiinni käsityksestä, jonka mukaan kasvonilmeet kuvastavat sisimpiä tunteitamme. Uusi tutkimus auttaa ehkä ratkaisemaan kasvojen arvoituksen.

14 minuuttia
Kasvot ovat vahvin aseesi
Menneisyys

Olemme sekasikiöitä

Nykyään on vain yhden lajin ihmisiä. Vielä 40 000 vuotta sitten rinnakkain eli erilaisia ihmisiä, jotka myös saattoivat lisääntyä keskenään. Nämä seksisuhteet näkyvät geeneissäsi.

9 minuuttia
Olemme sekasikiöitä
Uutiskirje

TILAA UUTISKIRJE

Me annamme ajattelemisen aihetta joka päivä – suoraan sähköpostiisi.

Einstein

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota