Tutkijat skannasivat fossiilin ja tekivät luurangosta 3D-rekonstruktion, joka paljastaa ruumiinrakenteen yksityiskohtaisesti.
Tutkimuksissa selvisi, että – vastoin tutkijoiden odotuksia – lajilla oli hyvin pitkä kaula. Tämän osuus selkärangasta oli yli puolet. Tutkijat arvelevat, että pitkän kaulan oli vaikeaa kannattaa kookasta päätä ilmassa.
Lentoliskolla oli luukudosta pään päällä. Luukudosta peitti pehmeästä kudoksesta muodostunut harja, joka muistutti avattua purjetta. Se tehtävänä oli ilmeisesti tehdä vaikutus.
Harja oli hurmausväline
Jos harjan tarkoitus oli vetää puoleensa kumppaneita, se luultavasti täytti tehtävänsä – ,olisihan se muuten ollut liskolle hyödytön lisäke ja turhaa painolastia.
Harjan kehittyminen osoittaa, että lisääntyminen oli lajille tärkeämpää kuin lentäminen. Harjan saatuaan lisko tuskin kykeni enää lentämään.
Tutkijat rinnastavat lentoliskon riikinkukkoon, josta kumppaneita houkuttava piirre, pitkät pyrstösulat, on tehnyt lentokyvyttömän.
Riikinkukon tavoin lentolisko saattoi ehkä muhkeine harjoineen lennähtää puuhun hakiessaan turvaa ahdistelijoilta, mutta ilmeisesti se vietti suurimman osan ajasta maassa.
3D-malli osoittaa, että suhteellisen pitkäjalkaisen lajin eturaajat olivat lyhyemmät kuin muilla lentoliskoilla. Rakenne johtui ehkä sopeutumisesta maaelämään, sillä lisko liikkui maassa neljällä raajalla. Nykyiset lentokyvyttömät linnut liikkuvat kahdella raajalla.
Fossiilisista jalanjäljistä on saatu selville, että muutkin lentoliskot tukeutuivat maalla liikkuessaan siipiinsä.