Tropiikissa eli 60-kiloinen pingviini
Kaksi kertaa keisaripingviinin painoinen muinaislintu valottaa pingviinien heimon kehitystä.

Perun rannikolta löytynyt noin 36 miljoonaa vuotta vanha pingviinin fossiili muuttaa käsitystä siitä, milloin ja miten pingviinien elinympäristö on muuttunut. Kivettymä on ensimmäinen pingviinifossiili, jossa on säilynyt höyheniä. Siitä paljastui, että lajille ominaiset suomumaiset höyhenet kehittyivät jo varhain, mutta ne olivat aluksi harmahtavia ja punaruskeita. Nykypingviineille tunnusomainen mustan ja valkoisen kirjava höyhenys on vasta myöhäistä perua.
Inkayacu paracasensis (Paracasin vesikuningas) -nimen saanut pingviini oli jättikokoinen. Sen pituus oli puolitoista metriä, ja se painoi yli 60 kiloa eli lähes kaksi kertaa niin paljon kuin suurin nykylaji, keisaripingviini. Sillä oli myös paljon pidempi nokka.
Fossiilin löysi Paracasin luonnonsuojelualueen rutikuivalta aavikolta ryhmä, johon kuului tutkijoita useista yhdysvaltalaisista yliopistoista. Löytöpaikka viittaa siihen, että pingviinit ovat kehittyneet lähellä päiväntasaajaa eivätkä Antarktiksen kylmissä vesissä niin kuin tähän asti on oletettu.