Tutankhamonin hautaan kätkeytyy ehkä myös Nefertiti

Nefertiti on mahdollisesti haudattu Tutankhamonin hautaan salaisen oven taakse.

Tutankhamon pantiin Nefertitin hautaan?

Yksi muinaisen Egyptin kuuluisimmista naisista, kuningatar Nefertiti, kuoli yli 3 300 vuotta sitten, mutta hänen ruumistaan ei ole löydetty eikä hänen hautapaikkaansa tunneta.

Brittiläinen arkeologi Nicholas Reeves uskoo, että kuuluisa kuningatar lepää samassa haudassa kuin toinen kuuluisa muinaisen Egyptin hallitsija: lapsifarao Tutankhamon.

Nefertiti saattaa olla salaisen oven takana

Yhdysvalloissa Arizonan yliopistossa toimiva Reeves on tutkinut Tutankhamonin hautakammion seinistä otettuja kuvia ja arvelee löytäneensä niistä kaksi umpeen muurattua oviaukkoa. Reevesin teorian mukaan toinen aukoista johtaa varastohuoneeseen ja toinen hautakammioon, jossa on Nefertitin muumio.

Reeves uskoo, että hauta tehtiin alun perin Nefertitille, mutta se annettiin nuorena kuolleelle Tutankhamonille, koska tälle ei ollut ehditty valmistella omaa hautaa.

Nefertiti oli Tutankhamonin äiti tai äitipuoli. Teoriaa tukee Reevesin mukaan se, että Tutankhamonin hautakammio on oudon pieni faraolle ja hautaesineet ovat yllättävän vaatimattomat. Hänen mukaansa Nefertitin viimeisen leposijan täytyy olla huomattavasti loisteliaammin sisustettu.

Kuva: Umpeen muurattu ovi johtaa Nefertitin luo

Brittiarkeologi Nicholas Reevesin mukaan farao Tutankhamonin haudan yhteydessä on myös tämän äidin Nefertitin hauta. Sen ovi vain on muurattu umpeen ja kätketty:

  1. Tutankhamonin hautakammio

  2. Nefertitin hauta

  3. Varastohuone

Nefertiti halusi vuoteeseen vihollisen kanssa

Jatkotutkimukset osoittavat, kätkeytyykö salaiseen hautakammioon vaikuttava löytö. Jos kyseessä on Nefertitin hauta, mahdollisuudet ovat suuret. Nefertitihän oli juuri sitä – vaikuttava.

Yhtä kaunis kuin Nefertiti oli, yhtä dramaattista oli hänen elämänsä. Tutustu kuuluisaan kuningattareen artikkelissamme, joka kertoo hänen epätoivoisesta yrityksestään pelastaa itsensä puolisonsa farao Ekhnatonin kuoleman jälkeen: