Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Menneisyys - Egypti

Kheopsin pyramidista löytyi salainen kammio

Arkeologit paljastivat Kheopsin pyramidista tilan, josta ei aiemmin ole tiedetty mitään. Löytö tehtiin tarkkailemalla kosmista säteilyä pyramidin rakenteissa. Salainen kammio on matkustajakoneen kokoinen.

Mahtavan Kheopsin pyramidin sisästä arkeologit ovat tehneet sensaatiomaisen löydön. Pyramidissa piilee tähän asti tuntematon, Boeing 737 -matkustajakoneen kokoinen kammio.

Tyhjän tilan Gizan suuresta pyramidista löysi japanilais-ranskalainen tutkijaryhmä. Kammio paljastui hiukkasfysiikan keinoin.

Tässä vaiheessa tutkijat eivät vielä tiedä, mitä kammiossa on, joten sen selvittämiseen tarvitaan jatkotutkimuksia.

Myonit paljastivat kammion

Tutkimukset liittyvät ScanPyramids-hankkeeseen, jossa arkeologit kahden vuoden ajan yrittävät selvittää Kheopsin ja muidenkin pyramidien salaisuuksia muun muassa hiukkasilmaisimilla.

Tutkijat löysivät kammion myonitomografian avulla.

Myonit ovat alkeishiukkasia, joita syntyy, kun avaruudesta tuleva kosminen säteily osuu Maan ilmakehään. Myonit läpäisevät pehmeitä materiaaleja, kuten ihoa ja kudoksia, mutta imeytyvät tietyssä määrin kovempiin materiaaleihin, kuten kiveen.

Robotti voi päästä tutkimaan kammiota

Tutkijat havaitsivat suuria määriä myoneja tietyissä kohdissa pyramidin alla ja sivuilla. Se on merkki siitä, että hiukkaset ovat päässeet suhteellisen helposti kivien läpi pyramidin sisällä olevan tyhjän tilan vuoksi.

Seuraavaksi kammiota yritetään tutkia muilla menetelmillä.

Yhdessä ehdotuksessa kammioon porataan 3 sentin reikä. Reiän kautta tutkijat voivat lähettää pyramidin sisään pienen lentävän robotin, jossa on kamera.

Robottitutkimusta varten vaaditaan kuitenkin Egyptin viranomaisilta lupa porata 4 500 vuotta vanhaa pyramidia.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota