Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pyramideja-oranssi-tausta
© Shutterstock
Menneisyys - Egypti

Kheopsin pyramidin sisäosat

Onko Gizan kuuluisasta Kheopsin pyramidista löytynyt hauta-aarteita tai faraoiden muumioita?

Kheopsin pyramidista ei ole löydetty aarteita, muumioita eikä seinämaalauksia. Syynä Gizassa sijaitsevan pyramidin tyhjyyteen lienee se, että haudanryöstäjät ovat ryövänneet sen jo antiikin aikana. Kheopsin pyramidissa on kolme sisäkammiota. Sisäänkäynnistä alkaa käytävä, joka johtaa maanalaiseen kammioon, ja toinen käytävä, joka johtaa ensin ns. kuningattaren hautakammioon ja sitten kuninkaan hautakammioon. Egyptologit uskovat, että pyramidin sisätilojen alkuperäisiä suunnitelmia muutettiin rakennustöiden aikana noin 4500 vuotta sitten. Maan alle suunnitellusta hautakammiosta luovuttiin ja sen sijaan rakennettiin kammio, jota erheellisesti nykyään kutsutaan kuningattaren kammioksi. Kammiota ei nimittäin suunniteltu kuningattarelle vaan Kheopsille itselleen. Jostain syystä myös tämä kammio hylättiin ja sen yläpuolelle rakennettiin kolmas kammio, jonne Kheopsin sarkofagi sijoitettiin. Sarkofagi on yhä paikallaan, tosin ilman kantta. Kuninkaan ja kuningattaren kammioista nousee kohti tähtitaivasta kapeita kuiluja, joita myöten faraon sielun uskottiin nousevan tähtiin. 146 metriä korkean pyramidin rakentamiseen kului 23 vuotta. Yli 4000 vuoden ajan se oli maailman korkein rakennus.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota