VIDEO: Tältä ihminen näyttää tuhannen vuoden päästä

Ihminen kehittyy itse koko ajan ja samalla ihminen kehittää avukseen teknisiä apuvälineitä. Tästä syystä ihmistä on vaikeaa tunnistaa ihmiseksi enää tuhannen vuoden päästä.

Tech Insider on tehnyt videon, joka havainnollistaa sitä, miltä ihminen näyttää tuhannen vuoden päästä.

© Tech Insider / Youtube

Kuvittele, että voisit silmänräpäyksessä siirtyä ajassa tuhat vuotta eteenpäin tervehtimään omia lapsenlapsenlapsen....lapsenlapsiasi.

Miltähän he näyttäisivät? Miten he olisivat pukeutuneet? Ja vaivaisivatkohan heitä samat sairaudet kuin meitä nykyisin?

Tech Insider -sivusto on toteuttanut videolla mielikuvitusmatkan, jonka avulla kuka tahansa pääsee avaruusmatkalle punaiselle planeetalle ja kurkistamaan omiin geeneihinsä.

Videolla leikitellään ajatuksella, että ihminen on tuhannen vuoden päästä paljon pidempi kuin nykyisin, koska viimeisten 130 vuoden aikanakin ihmiskunta on kokenut todellisen kasvupyrähdyksen.

– Siinä missä keskiverto yhdysvaltalaismies oli vuonna 1880 vain 170 senttimetriä pitkä, hän on nykyisin 177 senttimetrin mittainen.

Ihminen ja kone sulautuvat yhteen

Toinen vaihtoehto on, että olemme tuossa vaiheessa sulautuneet yhteen sellaisten koneiden kanssa, jotka parantavat tai korvaavat kuulo- tai näköaistia tai raajoja.

Muun muassa Oregonin yliopistossa on jo kehitetty niin sanottu bioninen silmä, joka jäljittelee aidon silmän toimintoja ja palauttaa sokealle näkökyvyn.

Ei olekaan aivan tuulesta temmattua ajatella, että teknisillä apuvälineillä ihmiselle saataisiin myös röntgenkatse tai kyky nähdä asioita, joita emme nyt näe. Ehmä me näemme tuhannen vuoden päästä myös infrapunasäteilyä.

Sairaudet ja vanhuus kuuluvat menneisyyteen

Ihminen muuttuu myös pintaa syvemmältä, sillä geenit muuttuvat vähitellen ihmisen elossa pysymisen turvaamiseksi.

Esimerkiksi Oxfordin yliopistossa havaittiin vuonna 2016, että ryhmälle eteläafrikkalaisia lapsia oli kehittynyt puolustusmekanismi, joka esti hiv-tartuntaa kehittymästä heillä aidsiksi.

Kun käytössä on nykyisin CRISPR:n kaltaisia geenityökaluja, ei olekaan mahdotonta ajatella, että lääketieteellä olisi tulevaisuudessa keinoja tehdä ihminen immuuniksi sairauksille ja ikääntymiselle.

Mars laajentaa pupilleja

Jos Nasan suunnitelmat Marsin asuttamisesta vuotteen 2030 mennessä toteutuvat, avaruudessa oleskelu saattaa ohjata ihmisen kehitystä.

Punainen planeetta saa 66 prosenttia vähemmän auringonvaloa kuin Maa, mutta painovoima on siellä vain 38 prosenttia Maan painovoimasta.

Tämä merkitsee, että Marsissa asuville kehittyy mitä todennäköisimmin suuret pupillit ja heistä tulee muutaman sentti Maan asukkaita pidempiä.

Seuraava tavoite: Kuolemattomuus

Sopeutuminen elämään punaisella planeetalla ei kuitenkaan ole isoin muutos, joka ihmistä voi kohdata: se on kuolemattomuus.

Kuolemattomuuden saavuttaminen vaatii erittäin todennäköisesti sitä, että onnistumme siirtämään mielemme ruumiista toiseen.

Jo nyt Italiassa ja Kiinassa on tehty kokeita, joissa on siirretty pää eläimeltä toiselle. Samaa on tarkoitus yrittää ihmisellä jo vuoden kuluessa.