jurassic gate tema

Teemasivut: Jurassic Park 20 vuotta

Tieteen Kuvalehti julkaisee Jurassic Parkin 20-vuotispäivän kunniaksi muun muassa teemasivut ja visan. Tutustu elokuvaan, joka teki T. rexistä maailmantähden!

tiistai 12. maaliskuuta 2013 teksti Stine Overbye

Ensi-iltansa kesäkuussa 1993 saanut Hollywood-filmi Jurassic Park osoittautui kassamagneetiksi kaikkialla. Se onkin yhä kaikkien aikojen menestynein pitkä elokuva. Se tuotti tuotantoyhtiölle lähes 915 miljoonan dollarin tilin, eikä samaan ole pystynyt mikään muu filmi sen jälkeen.

Tuotantoyhtiö Universal Pictures muistaa Jurassic Parkin merkkipäivää julkaisemalla elokuvasta 3D-version. Tieteen Kuvalehti on perehtynyt kuvaukseen dinosauruspuistosta ja käy läpi, mitä siellä esiintyvistä muinaiseläimistä nykyään tiedetään.

Vuonna 1993 Jurassic Park hämmästytti katsojia todentuntuisilla animaatioillaan ja vaikuttavilla tehosteillaan. Elokuva vakuutti myös alan asiantuntijat. Jurassic Park sai kolme Oscar-palkintoa. Se palkittiin parhaista erikoistehosteista, parhaasta äänityksestä ja ja parhaista äänitehosteista.

Sen lisäksi, että Jurassic Park asetti uuden standardin erikoistehosteille, se sai kokonaisen sukupolven menettämään sydämensä dinosauruksille ja lisäsi huimasti kiinnostusta paleontologiaan.

Tieteen Kuvalehden uusimpaan numeroon on koottu paljon mielenkiintoista tietoa sekä itse Jurassic Park -elokuvasta että siitä menneestä maailmasta, johon se avasi ikkunan. Teemasivuilla kerrotaan myös löydöistä, jotka paljastavat, miksi monet asiat olivat toisin kuin 20 vuotta sitten luultiin. Niillä pohditaan myös mahdollisuuksia herättää muinaismatelijat uudestaan henkiin. Kun olet lukenut jutut, sivuston dinovisa paljastaa, mitä aiheesta tiedät!

Katso video: Dinosaurukset elävät!

Oheisessa otoksessa Steven Spielbergin Jurassic Parc -elokuvasta vuodelta 1993 tutkijat Laura Dern ja Sam Neill näkevät ensimmäistä kertaa henkiin herätetyt dinosaurukset.

Lue koko juttu

Tieteen Kuvalehti julkaisee Jurassic Parkin 20-vuotispäivän kunniaksi teemasivut. Tieteen Kuvalehden tilaajat voivat ladata artikkelin pdf-tiedostona alla olevasta painikkeesta.

Dinot hurjina

Ihminen herättää muinaispedon henkiin, ja muinaispeto tappaa ihmisen. Siinä Jurassic Park -elokuvan tapahtumien kulku kaikessa lyhykäisyydessään. Juoni perustuu yhdysvaltalaisen kirjailijan Michael Crichtonin samannimiseen romaaniin.

Hieman erikoinen miljardööri John Hammond perustaa Costa Rican edustalla sijaitsevaan vehreään Tyynenmeren saareen dinosauruspuiston, jonka vetonauloja ovat geenitekniikan avulla elvytetyt muinaislajit. Ennen avajaisia Hammond kutsuu tutustumaan safaripuistoonsa paleontologi Alan Grantin ja joukon muita vieraita. Tutustumiskäynti ei kuitenkaan suju aivan suunnitelmien mukaan.

Kun turvajärjestelmät kaatuvat ja sähköaita pettää, dinosaurukset lähtevät liikkeelle. Jurassic Park muuttuu hetkessä turistiparatiisista paikaksi, joss

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: