Kuvassa on tähti, jolla on monimutkainen nimi: 2MASS J17554042+6551277. Vaikka tähti sinällään on suhteellisen tavallinen, kuva on kaikkea muuta kuin tavallinen.
Kymmenen miljardia dollaria maksaneen teleskoopin operaattorit ovat tarvinneet viikkoja jättiteleskoopin 18 peilin optimointiin.
Peilit ovat James Webb -teleskoopin silmät avaruuteen. Niiden yhteenlaskettu pinta-ala on 25 neliömetriä eli huomattavasti enemmän kuin aiemman Hubble-teleskoopin 4,5 neliömetriä.
Isojen peilien avulla teleskooppi näkee kauemmas universumiin, mutta jotta peilit voivat tehdä yhteistyötä, jokainen peili pitää ensin asentaa oikeaan kohtaan nanometrin tarkkuudella.
Edessä seuraava tehtävä
Kun James Webb lähetti ensimmäisen kuvansa Maahan helmikuussa, peilit eivät vielä olleet aivan tarkasti paikoillaan, joten kuvan laatukaan ei ollut paras mahdollinen.
Vaikka teleskoopin laitteet eivät vieläkään ole aivan optimaalisesti viritettyjä, ne tuottavat kuitenkin jo teräviä kuvia.
Seuraava tehtävä on saada peilit toimimaan yhdessä teleskoopin muiden laitteiden, esimerkiksi infrapunaspektrografien, kanssa.
Tutkijat olettavat saavansa työvaiheen päätökseen toukokuun alkupuolella tai aiemmin.
Näin maailman suurin teleskooppi kartoittaa universumia: