Auringon ja Maan liikkeiden välinen dynamiikka saa aikaan kaikkiaan viisi Lagrangen pistettä. Kolme niistä sijaitsee viivalla, joka kulkee sekä Auringon että Maan keskipisteen kautta, ja loput kaksi ovat Maan radalla, planeetan edessä ja takana.
Vastaavat viisi Lagrangen pistettä löytyvät muistakin kahden toisiaan kiertävän raskaan kappaleen järjestelmistä. Tällaisen järjestelmän muodostavat vaikkapa Aurinko ja Jupiter ja Maa ja Kuu.
Teleskooppi kääntää meille selkänsä
Webb-teleskoopille L2 on optimaalinen paikka. Teleskooppi on varustettu isolla aurinkosuojalla, joka kääntyy sekä Maata että Aurinkoa päin. Siten teleskooppi kääntää L2:ssa selkänsä Auringosta ja Maasta tulevalle lämpösäteilylle, joka muutoin haittaisi kaukaisten kohteiden havainnointia.
L2-pistettä ovat aiemmin käyttäneet hyväksi satelliitit WMAP ja Planck, jotka kartoittivat maailmankaikkeuden taustasäteilyä.
Vastakkaisella puolella sijaitseva L1 on ollut myös satelliittien pysäköintipaikka. Aurinko näkyy sinne jatkuvasti, mistä on hyötynyt esimerkiksi aurinko-observatorio SOHO.