Leonidit tarjoavat kosmisen tähtinäytelmän

Maapallo kulkee juuri nyt Leonidien meteoriparven halki, minkä vuoksi yökyöpeleille on tarjolla upeita tähdenlentoja. Huippukohta osuu marraskuun 17. päivän vastaiselle yölle. Kirkkaalla säällä voit nähdä 15–20 tähdenlentoa tunnissa.

keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Tähtitaivasta valaisee nyt Leonidien meteoriparvi, joka koostuu komeetta Tempel–Tuttlen jäännöksistä.

Aurinkoa kiertävällä radallaan Maa vie meidät nyt suoraan komeetasta irronneen pölyn ja  kivenkappaleiden muodostaman tiheän verhon läpi. Sen vuoksi taivaalla voi näkyä näinä öinä jopa 15 upeaa tähdenlentoa tunnissa. Tähdenlentojen huippukohta osuu perjantaille 17. marraskuuta.

Etsi Leijona

Saadaksesi eniten irti Leonidien valoshow'sta etsi Leijonan tähdistö, sillä suurin osa tähdenlennoista on lähtöisin sieltä. 

Älä kuitenkaan keskitä koko huomiotasi vain yhteen taivaan kohtaan. 

LÄHDE LÖYTÖRETKELLE UNIVERSUMIIN tilaamalla Tieteen Kuvalehti

Leonideista jää taivaalle hienoja pitkiä vanoja, joten katsele ympäriinsä Leijonan tähdistössä, jotta sinulta eivät jää huomaamatta yötaivaan halki kiitävät tähdenlennot. 

Asetu selällesi – lämpimissä vaatteissa

Helpoimmin yöllistä valonäytelmää voi tarkastella asettumalla selälleen paikassa, jossa ei ole kovin paljon valosaastetta. Voit myös käyttää puutarhatuolia, jonka selkänojaa saa kallistettua. 

Katso tästä kalenteri, jossa luetellaan kaikki vuoden meteoriparvet!

Muista ottaa mukaan lämmintä juotavaa ja ennen kaikkea lämpimät vaatteet. Tähtien tarkkailu marraskuussa on hauskaa mutta kylmää huvia. 


Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: