Seitsemän matkakohdetta avaruudessa

Unohda Himalaja ja Grand Canyon, sillä nyt lähdetään ihastelemaan Aurinkokunnan ihmeitä. Matkat onnistuvat vasta ehkä sadan vuoden kuluttua, mutta tekniikan kehittymistä odotellessa näihin kohteisiin voi tehdä mielikuvitusmatkan jo nyt.

Miranda Illustration

Tulevaisuudessa Maan tunnetut matkailukohteet eivät enää vedä turisteja. Sen sijaan matkailijat suuntaavat avaruuteen, eikä heitä pidättele edes matkan pituus.

Uranuksen kimalteleva timantti

Maasta UranuksenMiranda-kuuhun on matkaa noin kolme miljardia kilometriä. Sen päänähtävyys on 10–15 kilometriä korkea jääseinämä, joka on niin jyrkkä, että sitä ei pääse kiipeämään ylös perinteisin välinein. Matkailijat voivat tutustua henkeäsalpaaviin näkymiin pienoisaluksesta käsin. Avaruuspuvussa, jossa on rakettimoottorit, voivat rohkeimmat tehdä huiman hypyn alas seinämän huipulta.

Islanti vai Enceladus?

Saturnuksen pieni Enceladus-kuu näyttää sitä lähestyttäessä valkoiselta jääkappaleelta. Hetken kuluttua matkustajat näkevät vaikuttavat geysirit, jotka sijaitsevat kuun etelänavan lähistöllä rotkoisella alueella, joka tunnetaan nimellä ”tiikerinraidat”. Alus laskeutuu höyryä syöksevän rotkon luo, ja matkaajat alkavat kulkea – tai pikemminkin leijua – painovoimakentässä. Maisema muistuttaa Islantia.

Ekstreemiloma uhkarohkeille

Riskejä ja vaaratilanteita rakastavien kannattaa suunnata kohti Ioa: kokemus on varmasti vaivan arvoinen. Jupiterin valtavat vuorovesivoimat ja lähistöllä olevat kuut, Europa ja Ganymedes, pitävät Io-kuun pinnan alituisessa liikkeessä. Ion rikkitulivuoret myös purkautuvat koko ajan. Ion pinnalla on nestemäisen rikin ja laavan muodostamia järviä sekä jopa 17 kilometriin kohoavia huippuja. Upean maiseman nähdäkseen matkailija joutuu kuitenkin altistamaan itsensä tappavalle säteilylle.

Lähde mielikuvitusmatkalle

Tutustu Aurinkokunnan seitsemään ihmeeseen interaktiivisen piirroksen avulla.

Suurennuslasi-kuvakkeen takaa löytyy lisää asiaa, kuvia ja videopätkiä seitsemästä mahdollisesta matkakohteesta.

Piirros on tarkoitettu rekisteröityneille käyttäjille. Käyttäjäksi rekisteröityminen on ilmaista ja siihen kuluu vain hetki.