Youtube

Pentagon julkaisi videoita: ”Tunnistamattomat havainnot ilmassa” ovat aitoja

Vuonna 2017 julkisuuteen alkoi ilmestyä videoita oudoista, lentävistä kohteista. Nyt Yhdysvaltojen puolustusministeriö Pentagon on julkaissut videoita ja vahvistanut siten, että nämä ”tunnistamattomat havainnot ilmassa” ovat aitoja. Kukaan ei kuitenkaan vielä tiedä, mitä videoilla oikein näkyy.

Vuonna 2015 yhdysvaltalaiset hävittäjälentäjät saivat infrapunakameroillaan tallennettua videolle lentäviä kohteita. Siinä ei sinänsä ollut mitään yllättävää, vaan yllättävää oli se, että kohteet vaikuttivat uhmaavan kaikkea sitä, mihin modernilla ilmailutekniikalla pystytään.

Kohteet pystyivät esimerkiksi kiihdyttämään nopeuttaan hämmästyttävästi ja pyörähtämään ilmassa joutumatta pois kurssistaan.

"Look at this thing! It's rotating!!" Katso yhdysvaltalaisen hävittäjälentäjän ottama video:

Kaikkiaan videoita oli kolme. Kun niitä tihkui julkisuuteen vuonna 2017 ja 2018, niiden aitoutta epäiltiin. Vuonna 2019 Yhdysvaltojen laivasto ilmoitti, että videot ovat aitoja, ja nyt Yhdysvaltojen puolustusministeriö julkaisi videot.

Pentagon julkaisi videot "selvittääkseen videoiden aitouden ja sen, mitä materiaalia on olemassa", toteaa puolustusministeriön tiedottaja Sue Gough.

Yhdysvaltalaiset kutsuvat ilmiötä nimellä ”tunnistamattomat havainnot ilmassa”. Toisin sanoen he eivät tiedä, mitä ne ovat.

Millaisia teorioita asiasta on?

Yhdysvaltojen laivaston ja Pentagonin ilmoitukset ovat luonnollisesti synnyttäneet kiivasta keskustelua siitä, voisivatko kohteet olla merkki avaruudesta peräisin olevasta elämästä.

Asialle on tosin myös muita, luonnollisempia, selitysvaihtoehtoja. Yksi niistä on se, että kohteet ovat osa huippusalaista droonihanketta.

On myös ehdotettu, että kohteet voisivat olla jonkinlainen optinen harha tai että hävittäjälentäjät ovat vain erehtyneet. Näitä teorioita on tosin vaikea todistaa oikeaksi, sillä kohteita on nähty useasti ja useat lentäjät ovat nähneet niitä.