Yhdysvallat vahvistaa: "Tunnistamattomat lentävät kohteet” ovat aitoja

Vuonna 2017 alettiin julkaista videoita oudoista lentävistä kohteista. Nyt Yhdysvaltojen laivasto vahvistaa tallenteet aidoiksi ja kutsuu niissä näkyviä esineitä ”tunnistamattomiksi lentäviksi kohteiksi”. Tämä herättää kysymyksen siitä, mitä ne oikeasti ovat. Ota osaa äänestykseen ja lue, mitä muut lukijat ovat asiasta mieltä.

Youtube

Vuonna 2015 yhdysvaltalaiset hävittäjälentäjät saivat infrapunakameroillaan tallennettua videolle lentäviä kohteita. Siinä ei sinänsä ollut mitään yllättävää, vaan yllättävää oli se, että kohteet vaikuttivat uhmaavan kaikkea sitä, mihin modernilla ilmailutekniikalla pystytään.

Kohteet pystyivät esimerkiksi kiihdyttämään nopeuttaan hämmästyttävästi ja pyörähtämään ilmassa joutumatta pois kurssistaan.

"Look at this thing! It's rotating!!" Katso yhdysvaltalaisen hävittäjälentäjän ottama video:

Kohteista on tallennettu kaikkiaan kolme videota, ja kun niitä alkoi tihkua julkisuuteen vuosina 2017 ja 2018, niiden aitoutta epäiltiin laajalti. Nyt Yhdysvaltojen laivasto on kuitenkin ilmoittanut, että tallenteet ovat aitoja.

Eikä siinä vielä kaikki.

Yhdysvaltojen laivasto kutsuu videolla näkyviä kohteita "tunnistamattomiksi lentäviksi kohteiksi".
Laivastossa ei siis tiedetä, mitä ne ovat.

Millaisia teorioita asiasta on?

Yhdysvaltojen laivaston ilmoitus on luonnollisesti synnyttänyt kiivasta keskustelua siitä, voisivatko kohteet olla merkki avaruudesta peräisin olevasta elämästä.

Asialle on tosin myös muita, luonnollisempia, selitysvaihtoehtoja. Yksi niistä on se, että kohteet ovat osa huippusalaista droonihanketta.

On myös ehdotettu, että kohteet voisivat olla jonkinlainen optinen harha tai että hävittäjälentäjät ovat vain erehtyneet. Näitä teorioita on tosin vaikea todistaa oikeaksi, sillä kohteita on nähty useasti ja useat lentäjät ovat nähneet niitä.

Lue myös:

Venus top
Elämä avaruudessa

Tutkijat: Venus oli ehkä elämälle sopiva

0 minuuttia
Elämä avaruudessa

Saturnuksen kuussa voi olla elämää

1 minuuttia
Elämä avaruudessa

Hawking: Ei yhteyttä alieneihin

2 minuuttia
Suosituimmat

Kirjaudu sisään

Virhe: Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
NäytäPiilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!