Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pentagon julkaisi videoita: ”Tunnistamattomat havainnot ilmassa” ovat aitoja

Vuonna 2017 julkisuuteen alkoi ilmestyä videoita oudoista, lentävistä kohteista. Nyt Yhdysvaltojen puolustusministeriö Pentagon on julkaissut videoita ja vahvistanut siten, että nämä ”tunnistamattomat havainnot ilmassa” ovat aitoja. Kukaan ei kuitenkaan vielä tiedä, mitä videoilla oikein näkyy.

Youtube

Vuonna 2015 yhdysvaltalaiset hävittäjälentäjät saivat infrapunakameroillaan tallennettua videolle lentäviä kohteita. Siinä ei sinänsä ollut mitään yllättävää, vaan yllättävää oli se, että kohteet vaikuttivat uhmaavan kaikkea sitä, mihin modernilla ilmailutekniikalla pystytään.

Kohteet pystyivät esimerkiksi kiihdyttämään nopeuttaan hämmästyttävästi ja pyörähtämään ilmassa joutumatta pois kurssistaan.

"Look at this thing! It's rotating!!" Katso yhdysvaltalaisen hävittäjälentäjän ottama video:

Kaikkiaan videoita oli kolme. Kun niitä tihkui julkisuuteen vuonna 2017 ja 2018, niiden aitoutta epäiltiin. Vuonna 2019 Yhdysvaltojen laivasto ilmoitti, että videot ovat aitoja, ja nyt Yhdysvaltojen puolustusministeriö julkaisi videot.

Pentagon julkaisi videot "selvittääkseen videoiden aitouden ja sen, mitä materiaalia on olemassa", toteaa puolustusministeriön tiedottaja Sue Gough.

Yhdysvaltalaiset kutsuvat ilmiötä nimellä ”tunnistamattomat havainnot ilmassa”. Toisin sanoen he eivät tiedä, mitä ne ovat.

Millaisia teorioita asiasta on?

Yhdysvaltojen laivaston ja Pentagonin ilmoitukset ovat luonnollisesti synnyttäneet kiivasta keskustelua siitä, voisivatko kohteet olla merkki avaruudesta peräisin olevasta elämästä.

Asialle on tosin myös muita, luonnollisempia, selitysvaihtoehtoja. Yksi niistä on se, että kohteet ovat osa huippusalaista droonihanketta.

On myös ehdotettu, että kohteet voisivat olla jonkinlainen optinen harha tai että hävittäjälentäjät ovat vain erehtyneet. Näitä teorioita on tosin vaikea todistaa oikeaksi, sillä kohteita on nähty useasti ja useat lentäjät ovat nähneet niitä.

Lue myös:

Maailmankaikkeus

Kaikkeuden majakat häikäisevät kaiken

12 minuuttia
Elämä avaruudessa

Hubble kuvasi ensi kertaa täydellisen kuunpimennyksen

4 minuuttia
Elämä avaruudessa

Nyt mitataan avaruusolentojen hengitystä

20 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota