United States Navy

Uforaportti ilmestyy pian: Tämä siitä tiedetään jo nyt

Keskeiset lähteet tiettävästi toteavat, että raportissa ei voida torjua sitä mahdollisuutta, että Maassa olisi käynyt kaukaisia vieraita. Tästä voit lukea, mitä raportin sisällöstä nyt jo tiedetään.

Joulukuun 28. päivänä 2020 Donald Trump allekirjoitti ison koronatukipaketin, jonka arvo oli noin 900 miljardia dollaria.

Tukipaketti sisälsi erikoisen ehdon, joka Pentagonin viisikulmaisessa rakennuksessa työskentelevien oli täytettävä:

Ennen kesäkuun 2021 loppua Yhdysvaltojen tiedustelupalvelujen oli julkaistava raportti havainnoista, joita oli tehty kahtena viime vuosikymmenenä tunnistamattomista lentävistä kohteista eli siis ufoista.

Sen jälkeen, kun Pentagon viime vuonna itse julkaisi videoita tunnistamattomista lentävistä kohteista, sille on sadellut kysymyksiä:

Mitä ovat ne oudot alukset, joita lentäjät ovat kuvanneet? Ovatko ne esimerkiksi Venäjän tai Kiinan tuntematonta sotilaallista tekniikkaa vai onko kyse Maan ulkopuolelta tulleista laitteista? Ja kuinka monta muuta ufovideota Pentagonilla on vielä piilossa?

Vaadittua raporttia ei ole vielä julkaistu, mutta New York Times -lehti on saanut vihiä sen päätelmistä.

Käymme läpi sen, mitä tulevasta uforaportista tiedetään:

Mitä etukäteistiedot paljastavat raportista?

Kesäkuun 3. päivänä yhdysvaltalaisen tiedustelupalvelun korkea-arvoinen jäsen kertoi tiettävästi New York Timesille, että raportissa analysoidusta 120 ufohavainnosta ei ole löydetty suoria todisteita Maan ulkopuolisesta tekniikasta.

Tästä seuraa tietysti kysymys, mitä havainnot sitten ovat. Raportin mukaan ”suurimmassa osassa” tapauksista kyse ei ilmeisesti ole Yhdysvaltojen armeijan eikä Yhdysvaltojen hallituksen kehittämästä tekniikasta.

Raportti ei kuitenkaan sulje pois sitä mahdollisuutta, että kyse voisi olla Maan ulkopuolisesta tekniikasta. ”Emme voi vieläkään selittää taivaalla näkyviä outoja liikehdintöjä, jotka kummastuttavat tutkijoita ja armeijan henkilöstöä”, toteaa New York Timesin haastattelema tiedustelupalvelun jäsen.

Yksi mahdollisuus raportin mukaan on se, että Yhdysvaltojen koneet ovat törmänneet vihollisaluksiin, jotka käyttävät toistaiseksi tuntematonta tekniikkaa.

Mitä raportti voi sisältää?

Tukipaketissa vaaditaan, että Pentagonin uforaportin on sisällettävä “yksityiskohtaisia analyyseja datasta, jonka Yhdysvaltojen puolustusvoimat, FBI ja Unidentified Aerial Phenomena Task Force ovat keränneet ilmassa havaituista tunnistamattomista kohteista".

Viimeksi mainittu osapuoli on hanke, jonka Yhdysvaltojen puolustusministeriö perusti kesällä 2020. Sen tehtävänä on jäljittää, analysoida ja luokitella ufoja, jotka voivat muodostaa mahdollisesti uhan maan turvallisuudelle.

VIDEO: Kaikki vuosien 1906–2014 ufohavainnot

Yksi vaatimuksista, joka koski raportin sisältöä, kuului, että siinä oli kuvattava yksityiskohtaisesti, miten Yhdysvaltojen tiedustelupalvelujen eri haarat konkreettisesti tekevät jatkossa yhteistyötä datan keräämisessä ufohavainnoista ja havaintojen analysoimisessa.

Se merkitsee todennäköisesti sitä, että Pentagonin vuonna 2020 vahvistamista kuuluisista ufovideoista julkaistaan lisää yksityiskohtia.

Lisäksi ufotutkijat pääsevät todennäköisesti perehtymään eri puolilla maailmaa kuvattuihin ufovideoihin.

Yhdysvaltalaisen tv-kanavan Fox Newsin haastattelussa 22. maaliskuuta tänä vuonna Donald Trumpin entinen kansallisen tiedustelun johtaja John Ratcliffe totesi, että raportissa kuvataan ufohavaintoja koko maailmasta ja että havaintoja on paljon enemmän kuin aiemmin julkisuudessa on esitelty.

Miksi uforaportti julkaistaan nyt?

Kuten voit lukea laajasta ufoartikkelistamme, Yhdysvaltojen hallitus on perinteisesti pitänyt tiedot ufohavainnoista visusti itsellään. Mikä nyt on muuttunut?

Osa selitystä voi piillä paljastuksissa, jotka New York Times teki vuonna 2017. Lehdestä saatiin muun muassa lukea, miten Pentagonilla oli vuosina 2007–2012 ollut salainen ufohanke, joka tunnettiin nimellä Advanced Aerospace Threat Identification Programme ja jonka rahoitus oli ollut 22 miljoonaa dollaria.

Hankkeen tavoitteena oli ollut tutkia Yhdysvaltojen puolustusvoimien ufohavaintoraportointia.

Artikkeleissa kerrottiin myös nyt kuuluisaksi tulleista ufovideoista, jotka yhdysvaltalaiset hävittäjälentäjät tallensivat vuosina 2004 ja 2015.

VIDEO: Katso ufohavainto vuodelta 2004

Video, joka esittää ufohavaintoa vuodelta 2004, tunnetaan nimellä “FLIR1” siinä käytetyn infrapunatekniikan vuoksi.

VIDEO: Katso ufohavaintoja vuodelta 2015

Tässä videossa ufo pyörii kovalla nopeudella.

Tässä videossa ufo kiihdyttää uskomattoman nopeasti.

Vuonna 2020 Floridan republikaanisenaattori Marco Rubio vaati Pentagonia vahvistamaan videoiden aitouden ja julkistamaan tietonsa ufoista.

Vuoden 2020 heinäkuun 24. päivänä tiedusteluvaliokunta (Intelligence Committee, toim. huom.) ilmoitti, että Yhdysvaltojen puolustusvoimien ja tiedustelupalveluiden oli julkaistava kaikki tiedot ufojen jäljittämisestä ja analysoinnista.

Vaatimus hyväksyttiin senaatissa, ja joulukuussa 2020 Pentagon sai 180 päivää aikaa toimittaa raportin ufoista. Määräaika päättyy kesäkuun lopussa 2021.