Shutterstock
tre ufoer over Jorden

UFO-raportti on julkaistu: Tämän se paljastaa

Kuukausien odottelun jälkeen Pentagonin lupaama raportti tunnistamattomista ilmassa esiintyvistä ilmiöistä toimitettiin vihdoin kongressille 25. kesäkuuta. Raportti ei torju mahdollisuutta, että ilmiöt voisivat olla Maan ulkopuolisten alusten aiheuttamia.

Vuosikymmenien väistelyiden ja julkisuuteen päässeiden ufohavaintojen vesittämisen jälkeen Yhdysvaltojen armeija on ensimmäistä kertaa päättänyt esitellä havaintonsa julkisuudessa. 25. kesäkuuta Pentagon luovutti pitkään odotetun raporttinsa Yhdysvaltojen kongressille.

Pääset lukemaan raportin tästä.

Yhdysvaltojen armeija ei analysoi yksityiskohtaisesti raportissa mainittuja 144:ä havaintoa mutta toteaa, että vain yksi ufoista voidaan selittää kaasupalloksi.

”UAP:t (ufot, toim. huom.) muodostavat selvästi ongelman lentoturvallisuudelle, ja ne voivat olla haaste myös Yhdysvaltojen kansalliselle turvallisuudelle”, raportissa todetaan.

Keskustelimme ufoasiantuntija Kim Møller Hansenin kanssa raportin sisällöstä. Møller Hansen on Skandinavisk UFO Information -yhdistyksen puheenjohtaja, ja hän on julkaissut useita kirjoja ufoista.

Kim Møller Hansenin ja hänen SUFOIn kollegojensa mukaan raportti ei sisällä mitään suuria yllätyksiä.

”Pentagonin raportti ei anna monien ufoista kiinnostuneiden pettymykseksi asiasta mitään varmoja vastauksia. Monen on varmasti vaikea hyväksyä tätä, mutta näin vain on. On pakko hyväksyä se, että kaikkia tapahtumia ei voida ponnisteluista huolimatta selittää tässä ja nyt – eikä niissä silti tarvitse olla mitään mystistä tai yliluonnollista”, hän toteaa.

Raportti on otsikoitu ”Preliminary Assessment: Unidentified Aerial Phenomena”, ja se käsittää vain yhdeksän sivua. ”Preliminary” merkitsee alustavaa, ja voimme siksi odottaa lähitulevaisuudessa tarkempaa raporttia ilmassa havaituista oudoista ilmiöistä.

Auringonlasku New Mexicossa
© Shutterstock

Näköharhat ja ilmakehän ilmiöt luovat lentäviä lautasia

Suurimmalle osalle ufoiksi luulluista havainnoista on olemassa jokin järkevä selitys. Havainnoija ei aina vain pysty keksimään sitä. Olemme löytäneet lentäville lautasille kolme luonnollista selitystä.

Lue lisää tästä.

Entä sitten raportin salainen osa, jonka Yhdysvaltojen armeija on päättänyt pitää omana tietonaan? Voisivatko nämä pimitetyt tiedot sisältää suoria todisteita vierailijoista avaruudesta? Kim Møller Hansen epäilee tätä.

”Salainen osa saattaa mielestäni sisältää kappaleen, joka käsittelee Yhdysvaltojen armeijan salaisuuksia. Kyse voi olla esimerkiksi havainnoista, jotka johtuvat yhdysvaltalaisten laitteiden teknisistä vioista eli virheistä, joita ei haluta paljastaa”, hän sanoo.

Ufoanalyysi voi vahvistaa USA:n armeijaa

Yhdysvaltojen puolustusministeriöllä on parhaillaan käynnissä Unidentified Aerial Pehonomena Task Force (UAPTF) -hanke, jossa kerätään tietoja ufoista lopullisten päätelmien tekemiseksi.

Tästä syystä nyt laaditaan kaikille Yhdysvaltojen armeijan puolustushaaroille sekä yhteistyökumppaneille toimintaohjeita tietojen tallentamisesta ja analysoimisesta tulevien tapahtumien varalle muun muassa turvallisuuden kasvattamiseksi armeijan koe- ja harjoitusalueilla, Kim Møller Hansen selittää.

”Kun puolustusministeriö kiinnostuu ufohavainnoista, kyse on tekniikasta ja turvallisuudesta eli siitä, miten armeijan kehittyneillä mittauslaitteilla voitaisiin jäljittää vihollisaluksia, droneja ja muita ilma-aluksia ilman toistuvia virheitä. Ufohavaintojen analysointi voi auttaa Yhdysvaltojen armeijaa hiomaan myös tapoja piilottaa omaa sotilaallista toimintaansa uteliaiden katseilta”, hän sanoo.

Ei ole vielä selvää, missä ja milloin täydellinen raportti Yhdysvaltojen ilmatilassa havaituista ufoista julkaistaan.