Planeettojensuojelu-upseerin tehtävänä on estää se, että Maasta peräisin olevat aineet saastuttavat muita planeettoja, ja suojata Maata muilta planeetoilta peräisin olevalta elämältä. 

© Shutterstock

Nasa etsii planeettojensuojelu-upseeria

Nasa haluaa palvelukseensa niin kutsutun planeettojensuojelu-upseerin, jonka tehtäviin kuuluu varmistaa, että ihmiset eivät saastuta muita planeettoja, ja se, että muualta avaruudesta saapuva elämä ei pääse leviämään Maahan.

perjantai 11. elokuuta 2017 teksti Nanna Vium

Nyt sinulla on mahdollisuus saada hieman erikoisempi titteli! Se on tarjolla, jos tulet valituksi Yhdysvaltojen avaruusjärjestössä Nasassa nyt avoinna olevaan hieman epätavalliseen työpaikkaan.

Nasa etsii niin kutsuttua planetary protection officeria, jonka tehtäviin kuuluu muun muassa Maan suojaaminen vieraalta planeetalta peräisin olevalta elämältä. Samalla uuden planeettojensuojelu-upseerin pitää varmistaa se, että ihmiset eivät saastuta vieraita planeettoja, kuita tai pienempiä taivaankappaleita. 

Lue tästä lisää siitä, miksi me emme vielä ole saaneet viestejä avaruudesta. 

Historiallinen tehtävä

9-vuotias avaruusolioista kiinnostunut Jack Dawis on jo lähettänyt oman hakemuksensa Nasaan.  

© NASA

Vaikka sekä titteli että työn kuvaus kuulostavat silkalta scifiltä, kyseessä ei ole täysin uusi työpaikka. 

Se perustettiin jo vuonna 1967 voimaan tulleen ulkoavaruuden sopimuksen hengessä. Sopimuksessa muun muassa vaaditaan, että valtiot tekevät kaikkensa, jotta avaruuslennot eivät saastuta muita taivaankappaleita.

Kolmen viime vuoden ajan tällä tärkeällä pallilla on istunut Nasan tutkija Catharina Conley, ja työpaikkailmoituksen mukaan hänen saappaidensa täyttämiseksi hakijalla pitää olla runsaasti ansioita. 

Lue, miksi Stephen Hawking ei halua, että avaruuteen lähetetään viestejä.

Kattava ansioluettelo

Planeettojen suojelun ja avaruuslentojen tuntemuksen lisäksi tehtävään valittavalla henkilöllä pitää olla ainakin yhden vuoden työkokemus Yhdysvaltojen hallinnon virkamiestasolta. 

Ja lisäksi hakijalla pitää luonnollisesti olla tohtorintutkinto joko fysiikasta tai matematiikasta. 

Tehtävään valittu saa huiman lähes 160 000 euron vuosipalkan

Viimeinen hakupäivä on 14. elokuuta.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: