Planeetan arvioidaan olevan noin 20 prosenttia Maata suurempi ja se sijaitsee ”vain” 101,5 valovuoden päässä meistä. Tähtitieteilijöiden mielestä se on paikka, jota kannattaa tutkia myös tulevaisuudessa.
Jotta saadaan selville, voiko TOI 700 d -planeetalla esiintyä elämää, tutkijoiden on ensin selvitettävä, miltä planeetan pinta näyttää ja onko planeetalla kaasukehä.
Jos kyseessä on kallioplaneetta, jolla on paksu kaasukehä, uusi löytö voi antaa uutta toivoa elämän löytymisestä avaruudesta.
Tähtien valo paljastaa planeetat
TESS-teleskoopin on määrä neljällä kamerallaan tutkia yli 200 000 tähteä ja tarkkailla pieniä muutoksia tähtien kirkkaudessa ja siten havainta eksoplaneettoja.
Kun tähteä kiertävä planeetta osuu radallaan tähden eteen, tähden kirkkaus heikkenee.
Jos tähden kirkkaus heikkenee toistuvasti yhtä paljon, se on mitä luultavimmin merkki siitä, että tähteä kiertää planeetta.
TESS-teleskoopin on määrä tutkia erityisesti eksoplaneettoja, jotka kiertävät punaisia kääpiötähtiä. Maailmankaikkeuden tähdistä 3/4 on punaisia kääpiöitä. Se on pitkäikäisin tähtityyppi.
Punaisissa kääpiöissä vedyn fuusioprosessi on huomattavasti hitaampi kuin esimerkiksi omassa Auringossamme. Siksi punaisten kääpiöiden lämpötila on ”vain” noin 3 500 astetta.
Punaiset kääpiöt voivat elää biljoona vuotta, mikä lisää elämän esiintymisen mahdollisuutta niiden ympäristössä.
Superteleskoopit paljastavat eksoplaneettojen salaisuuksia
Parin seuraavan vuoden aikana TESS-teleskooppi saa seurakseen muita superteleskooppeja, jotka etsivät happea, metaania ja hiilidioksidia, siis elämän aineksia, eksoplaneettojen kaasukehistä.