Hawking varoittaa: Ei enää viestejä avaruuteen

Avaruusfysiikan supertähti Stephen Hawking haluaa varoittaa ihmiskuntaa: "Älkää lähettäkö viestejä avaruuteen!" Hawking pelkää, että avaruuden oliot voisivat valloittaa Maan.

Hawking varoittaa

Hän on katsonut avaruutta koko elämänsä ajan, ensin ymmärtääkseen sitä ja myöhemmin tutkiakseen sitä.

Viime aikoina hän on keskittynyt Breakthrough Listen -hankkeeseen, jossa etsitään elämän merkkejä miljoonilta tähdiltä.

Jos maailmankaikkeudesta löytyy älykästä elämää, Stephen Hawkingin neuvo on järkkymätön: yhteydenottoa muihin avaruuden sivilisaatioihin pitää välttää.

Kuin Kolumbuksen retki Amerikkaan

Hawkingin lausunto kuullaan dokumenttielokuvassa, jossa hän kertoo itselleen rakkaimmista maailmankaikkeuden osista.

Hawkingin mukaan meidän on syytä olla äärimmäisen varovaisia asian suhteen, sillä on olemassa suuri riski, että tuntemattomat sivilisaatiot pitävät ihmiskuntaa heikkona ja kehittymättömänä ja Maata helposti vallattavana.

”Jos mielikuva on tällainen, vieraat tuskin arvostavat meitä sen enempää kuin me arvostamme bakteereita”, astrofyysikko sanoo.

Hän vertaa asiaa Kolumbuksen retkikunnan matkaan Amerikkaan. Mantereen alkuperäisväestö tapasi tuolloin ensimmäistä kertaa itseään ylivertaisesti vahvemmin varustautuneen ihmisjoukon, eikä loppu ollut heidän kannaltaan onnellinen.

Huudamme: "Hei, katsokaa tänne!"

Voyager 1 on kauimmas Maasta matkannut ihmisen luoma esine. Se kuljettaa mukanaan kultaista levyä, jossa kuvataan ihmiskuntaa sekä kerrotaan, missä kotiplaneettamme Maa sijaitsee.

Viimeksi kuluneiden 50 vuoden aikana ihmiskunta on useita kertoja lähettänyt avaruuteen merkkejä olinpaikastaan ja siitä, keitä me olemme.

"Jos joku, joka on avaruudessa, pystyy lukemaan lähettämiämme viestejä ja löytää meidät niiden perusteella, löytäjä on todennäköisesti miljardeja vuosia kehittyneempi kuin mitä me olemme", Hawking sanoo.

Varoituksesta huolimatta Stephen Hawking jatkaa itsekin tuntemattoman elämän etsimistä. Hän aikoo kuitenkin pysytellä pelkkänä tarkkailijana.