Nasa kutsuu pikaiseen tiedotustilaisuuteen: uusia löytöjä

Keskiviikkona kello 20 Suomen aikaa Nasa esittelee lehdistölle uuden merkittävän löydön ”Aurinkokuntamme ulkopuolelta”. Voit seurata tiedotustilaisuutta suorana avaruusjärjestön kotisivuilta.

Nasa on toistaiseksi kertonut niukasti yksityiskohtia tuoreesta löydöstä mutta paljastaa kuitenkin, että kyseessä ovat eksoplaneetat eli vieraita tähtiä kiertävät planeetat.

© Shutterstock

Nasa on tehnyt Aurinkokuntamme ulkopuolelta löydön, joka keskiviikkoiltana kello 20 Suomen aikaa paljastetaan Washingtonin päämajasta.

Avaruusjärjestö kertoo asiasta lehdistötiedotteessaan.

Yhdysvaltalaiset ovat toistaiseksi kertoneet asiasta hyvin niukasti, mutta sen verran tiedetään, että kyseessä ovat eksoplaneetat eli muita tähtiä kuin Aurinkoa kiertävät planeetat.

Toiveita elämästä

Tutkijat etsivät kaikin keinoin avaruudesta elinkelpoisia planeettoja, joilla saattaisi esiintyä elämää.

Juuri viime vuoden elokuussa Euroopan eteläinen observatorio (ESO) ilmoitti löytäneensä eksoplaneetta Proxima B:n, jota kutsutaan nimellä Maa 2.0 ja jossa mahdollisesti on nestemäistä vettä.

Esitä kysymyksiä suoraan Nasalle

Onko sitten tuorein löytö yhtä merkittävä kuin Proxima B, se saadaan tietää keskiviikkoiltana kello 20.00 Suomen aikaa, jolloin voit itse seurata live-lähetystä Nasan omalla kanavalla.

Seuraa tästä tiedotustilaisuutta.

Voit myös esittää kysymyksiä suoraan Nasalle lehdistötilaisuuden aikana Twitterissä. Hashtag: #askNASA**.**

Ja jos haluat tietää vielä enemmän kiehtovista eksoplaneetoista, voit esittää lisää kysymyksiä tutkijoille kello 22.00, jolloin Nasa järjestää niin sanotun AMA-istunnon (Ask Me Anything -seance) Reddit-verkkosivustolla.