Testissä kolmimetrinen raketti onnistuttiin singauttamaan ilmaan useiden kilometrien korkeuteen, vaikka järjestelmä toimi vain 20 prosentin teholla. Tavoitteena oli oppia ymmärtämään g-voimien vaikutusta lastiin.
Koelasti koostui tavallisesta elektroniikasta, kuten matkapuhelimista ja kameroista, ja teleskooppilinsseistä. Niillä simuloitiin oikeaa satelliittia, ja yhtiön mukaan kieputus ei vaurioittanut lastia.
Jo vuonna 2024 SpinLaunch toivoo sinkoavansa avaruuteen kaupallisia satelliitteja lingolla, joka on kolme kertaa niin tehokas kuin testattu laite.
Raketti singotaan lingon tyhjiökammiosta 8 000 kilometrin tuntinopeudella 61 kilometrin korkeuteen, minkä jälkeen raketin oma moottori kiihdyttää vauhdin 28 200 kilometrin tuntinopeuteen ja kuljettaa satelliitin määrähänpäähän.
Lastiin kohdistuu laukaisun aikana 10 000 g:n voima, mikä asettaa sen kestävyydelle suuria vaatimuksia. Jos konsepti kuitenkin osoittautuu toimivaksi, SpinLaunch voi leikata sateliittien laukaisukustannuksia nykyisestä merkittävästi eli 20-osaan.