Nasa pyysi internetissä tekstiviestejä ulkoavaruuteen

Tuhannet sosiaalisen median käyttäjät ovat päässeet ehdottamaan, millainen viesti 40-vuotisjuhlaansa viettävälle Voyager-luotaimelle pitäisi lähettää.

Viestejä avaruuteen:

Netin käyttäjät ovat olleet hyvin luovia laatiessaan viestejä Voyagerille ja sen mahdollisesti kohtaamille avaruusolennoille.

© Shutterstock, Twitter
  1. syyskuuta tänä vuonna on kulunut tarkalleen 40 vuotta siitä, kun Voyager 1 -luotain lähetettiin matkaan. 25. elokuuta 2012 se poistui Aurinkokunnasta, ja nykyisin se on ainoa ihmisen luoma esine, joka on päässyt ulkoavaruuteen.

Voyager kuljettaa mukanaan informaatiota Maasta. Joukossa on 115 kuvaa ja musiikkia Mozartilta, Beethovenilta ja Chuck Berryltä. Ne on tallennettu 8:lle kultapäällysteiselle kuparilevylle. Informaation on tarkoitus kertoa mahdolliselle vastaan tulevalle älykkäälle elämälle Maasta.

Luotaimen matkaanlähdön 40-vuotispäivän juhlistamiseksi Nasa aikoo lähettää luotaimeen viestin. Viesti liitetään siihen informaatioon, joka Voyagerissa on ennestään.

Sosiaalisen median, kuten Twitterin, Instagramin ja Facebookin, käyttäjillä on ollut mahdollisuus ehdottaa viestin sisältöä. Julkisessa äänestyksessä päätetään, mikä ehdotetuista viesteistä lähtee matkaan.

Toivotaan alastonkuvia, juustoa ja uutta tyttö- tai poikaystävää

Yksi erikoisimmista ehdotuksista on Voyagerille osoitettu pyyntö lähettää alastonkuvia mahdollisesti kohtaamistaan avaruusolennoista.

Muissa toivotaan ulkoavaruudesta tyttö- tai poikaystävää, joka voisi pelastaa toivojan Maasta tai Voyagerin palaamista kotiin tuliaisten kanssa.

© Twitter

Kiitos uskollisesta palveluksesta

Osa on käyttänyt tilaisuuden hyväkseen kiittääkseen Voyageria 40 vuoden uskollisesta palveluksesta. Toiset taas ovat toivottaneet aivan päinvastaista... Ja yksi netin käyttäjä on halunnut todistaa äidilleen, että twiittaamalla voi päästä hyvin pitkälle.

Lisäksi tulevat ne kaikki vakavammat viestit, joissa toivotetaan Voyagerille onnea matkallaan.