Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Astronauts Apollo 13
Maailmankaikkeus - Avaruuslennot

Kuinka kaukana Maasta ihminen on käynyt?

Apollo 13 -lennon kolme astronauttia ovat kauimpana Maasta käyneet ihmiset.

Apollo 13 -kuulennon kolme astronauttia olivat huhtikuun 15. päivänä 1970 peräti 401?056 kilometrin päässä maapallosta. He lensivät noin 250 kilometrin korkeudella Kuun pinnasta sen Maahan näkymättömällä puolella. Näin James A. Lovell, Fred W. Haise ja John L. Swigert tekivät ennätyksen, jota ei ole vieläkään rikottu.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan miesten ei ollut tarkoitus kiertää Kuuta, vaan heidän piti laskeutua suoraan sinne. Koska aluksen toinen happisäiliö oli räjähtänyt matkalla, lentorataa oli korjattava, jotta paluu Maahan onnistuisi. Siksi kolmikon piti kiertää Kuu – ja mennä kauemmaksi kuin aikaisemmilla avaruuslennoilla oli käyty.

Kuun toiselta puolelta on vielä huimasti matkaa sinne, missä pisimmälle päässyt miehittämätön avaruusalus, Voyager 1, nyt kulkee. Nasa laukaisi luotaimen 5. syyskuuta 1977. Tällä välin se on ehtinyt noin 17 miljardin kilometrin päähän Maasta.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota