Shutterstock
Avaruusasema, Kiina

Kiina aikoo rakentaa kilometrin pituisen avaruusaseman

Valtavalla asemalla tutkitaan avaruutta, ja siellä voidaan työskennellä kiertoradalla aiempaa pidempiä aikoja.

Kiinalainen tutkimussäätiö National Natural Science Foundation of China on hiljattain pyytänyt insinöörejä ja asiantuntijoita arvioimaan mahdollisuuksia rakentaa jättimäinen avaruusasema Maan kiertoradalle.

Suunnitelmissa on avaruusasema, jonka pituus olisi yksi kilometri. Esimerkiksi Kansainvälinen avaruusasema, ISS, on suuret aurinkopaneelit mukaan lukien vain 110 metriä pitkä.

Näin suuren avaruusaseman tarkoitus on kuvattu myös hankemateriaalissa: ”Avaruuden resurssien tuleva hyödyntäminen, maailmankaikkeuden mysteerien tutkiminen ja pitkäaikainen työskentely kiertoradalla.”

Hankkeen onnistumiseksi on tärkeää kehittää kevyitä materiaaleja, jotta rakennusaineiden lähettäminen avaruuteen ei ole ylivoimaisen vaikeaa, ja suunnitella uusia rakennustekniikoita, joiden avulla kiertoradalle voidaan vastuullisesti koota näin laaja konstruktio.

ISS:n rakentaminen on maksanut 100 miljardia dollaria.

Jättimäisestä asemasta voi tulla avaruustutkimuksen tukikohta vuosikymmeniksi – mutta sen rakentaminen on käsittämättömän kallista. ISS:ää on laajennettu yli 20 vuotta, se painaa nyt noin 417 tonnia, ja sen rakentaminen on maksanut 100 miljardia dollaria.