Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Maailmankaikkeus - Aurinkokunta

Venuksen kirkkaus

Miksi Venus näyttää paljon kirkkaammalta kuin Merkurius, vaikka se kiertää Aurinkoa tätä kauempana?

Venuserottuu taivaalta todellakin Merkuriusta kirkkaampana kappaleena. Syitä silmin havaittavaan kirkkauseroon on kolme. Ensinnäkin Venuksella on paksu kaasukehä, joka koostuu pääasiassa pilvistä. Pilvipeite heijastaa tehokkaasti valoa ja saa planeetan ikään kuin hehkumaan avaruudessa. Toiseksi Venus on lähempänä Maata kuin Merkurius. Venus on Maan naapuriplaneetta Auringon suunnassa: se käy radallaan vain 40 miljoonan kilometrin päässä maapallosta. Kolmanneksi Venus on lähes kaksi kertaa niin suuri kuin Merkurius. Merkurius, jonka läpimitta on vain 4878 kilometriä, on Aurinkokunnan toiseksi pienin planeetta. Vain Pluto on sitä pienempi. Venus on lähes yhtä suuri kuin Maa. Sen läpimitta on 12 104 kilometriä. Siksi sen heijastuspintakin on laaja.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota