Tähtitieteilijät löysivät tuntemattoman kääpiöplaneetan
Tähtitieteilijät ovat löytäneet jotain hämmästyttävää kolme kertaa niin kaukana Auringosta kuin Pluto. Aurinkokunnan ulkoreunalla on havaittu aiemmin tuntematon kääpiöplaneetta.

Hiljattain löydetty kääpiöplaneetta sijaitsee kolme kertaa niin kaukana Auringosta kuin Pluto.
Aurinkokunnan reunamilta on tehty harvinainen ja hämmästyttävä löytö.
Kolme kertaa niin kaukana Auringosta kuin Pluto sijaitsee tähän asti tuntematon kääpiöplaneetta.
Pieni kappale on nimetty 2014 UZ224:ksi, mutta sitä kutsutaan DeeDeeksi. Nimi juontuu englannin sanoista ”distant dwarf”, suomeksi ”kaukainen kääpiö”.
Pallon muotoinen
DeeDeetä on yhtä vaikea nähdä kuin kynttilän liekkiä Maan ja Kuun puolivälistä, minkä vuoksi sitä ei ole ollut helppoa havainnoida.
Vuonna 2014 tähtitieteilijät havaitsivat jotain isohkoa Kuiperin vyöhykkeen toisella puolella. Siitä saakka Chilessä sijaitseva ALMA-teleskooppi on tähyillyt aluetta herkeämättä, ja nyt analyysit ovat osoittaneet, että isohko kappale on kääpiöplaneetta.
DeeDeen halkaisija on 635 kilometriä, mikä riittää siihen, että se on voinut pyöristyä, ja se kiertää Aurinkoa. Täten se täyttää kääpiöplaneetan määritelmän.
Planeetan titteliin yltääkseen kappaleen pitäisi myös pystyä raivaamaan ratansa tyhjäksi muista kappaleista. Tähän DeeDee ei ole pystynyt.