Tähän asti tutkijat ovat olettaneet, että Venus ja Maa ovat joutuneet samanlaisen pommituksen kohteeksi, mutta yhdysvaltalaisen Arizonan yliopiston tutkijoiden tekemät 4 000 tietokonesimulaatiota osoittivat, että erot planeettojen nuoruudessa olivat hyvin suuret.
Venus otti myös Maalle tarkoitetut iskut
Simulaatiot osoittavat, että noin puolet Maahan osuneista törmäyksista oli vain osittaisia. Toisin sanoen taivaankappaleet vain hipaisivat Maata. Osittainenkin törmäys hidasti kivenlohkareiden vauhtia, ja ne jatkoivat matkaansa edelleen ja törmäsivät Venukseen.
Hidas nopeus tarkoitti sitä, että Venus imaisi kappaleet itseensä. Siten Maan kaksonen siis takasi sen, että vieraat taivaankappaleet eivät suunnanneet kurssiaan uudelleen kohti Maata.
Kaksi erilaista törmäystyyppiä näkyvät myös niissä aineissa, joita lohkareet jättivät Maahan ja Venukseen. Maahan päätyi materiaa vain kappaleiden kuoresta ja vaipasta, kun taas rautapitoiset ytimet iskeytyivät Venukseen.
Simulaatioista selvisi, että Venukseen on kohdistunut enemmän voimakkaampia iskuja kuin Maahan, mikä on vaikuttanut Venuksen kehitykseen.
Venukseen osunut pommitus voi tutkijoiden mielestä selittää sen, miksi planeetalla ei ole kuita, miksi siltä puuttuu magneettikenttä ja miksi se pyörii akselinsa ympäri hitaammin kuin Maa. Nämä kaikki ovat peruseroja, jotka ovat vaikuttaneet planeettojen myöhempään kohtaloon.