Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Maailmankaikkeus - Meteori

Leonidit tarjoavat kosmisen tähtinäytelmän

Maapallo kulkee juuri nyt Leonidien meteoriparven halki, minkä vuoksi yökyöpeleille on tarjolla upeita tähdenlentoja. Huippukohta osuu marraskuun 17. päivän vastaiselle yölle. Kirkkaalla säällä voit nähdä 15–20 tähdenlentoa tunnissa.

Tähtitaivasta valaisee nyt Leonidien meteoriparvi, joka koostuu komeetta Tempel–Tuttlen jäännöksistä.

Aurinkoa kiertävällä radallaan Maa vie meidät nyt suoraan komeetasta irronneen pölyn ja kivenkappaleiden muodostaman tiheän verhon läpi. Sen vuoksi taivaalla voi näkyä näinä öinä jopa 15 upeaa tähdenlentoa tunnissa. Tähdenlentojen huippukohta osuu perjantaille 17. marraskuuta.

Etsi Leijona

Saadaksesi eniten irti Leonidien valoshow'sta etsi Leijonan tähdistö, sillä suurin osa tähdenlennoista on lähtöisin sieltä.

Älä kuitenkaan keskitä koko huomiotasi vain yhteen taivaan kohtaan.

Leonideista jää taivaalle hienoja pitkiä vanoja, joten katsele ympäriinsä Leijonan tähdistössä, jotta sinulta eivät jää huomaamatta yötaivaan halki kiitävät tähdenlennot.

Asetu selällesi – lämpimissä vaatteissa

Helpoimmin yöllistä valonäytelmää voi tarkastella asettumalla selälleen paikassa, jossa ei ole kovin paljon valosaastetta. Voit myös käyttää puutarhatuolia, jonka selkänojaa saa kallistettua.

Katso tästä kalenteri, jossa luetellaan kaikki vuoden meteoriparvet!

Muista ottaa mukaan lämmintä juotavaa ja ennen kaikkea lämpimät vaatteet. Tähtien tarkkailu marraskuussa on hauskaa mutta kylmää huvia.

Lue myös:

Meteorit
Meteori

20. lokakuuta: Komeetta kylvettää Maan tähdenlennoissa

3 minuuttia
Meteori

Meteoriparvi välkkyy heinäkuun taivaalla

1 minuuttia
Meteori

Meteoriparvi vauhdissa huhtikuisella taivaalla

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota