Yksin Marsissa

Yliopisto valmentaa elämään Marsissa

Ennemmin tai myöhemmin ihmiset alkavat muuttaa Marsiin. Näin uskoo australialainen yliopisto, joka on koonnut punaisella planeetalla elämään valmentavan verkkokurssin.

maanantai 12. syyskuuta 2016 teksti Babak Arvanaghi

Hedelmätön ruosteinen maaperä, pääosin hiilidioksidista koostuva kaasukehä ja lähes olematon magneettikenttä.

Mars ei tarjoa kovin miellyttäviä eikä suotuisia olosuhteita ihmisille, jotka uskaltautuvat lähtemään sinne siirtolaisiksi.

Muuttoon vaaditaan aimo annos tietoa ja oikeat varusteet. Nyt voit päästä ilmaiselle kurssille, joka valmentaa sinua Marsin karuun elämään.

Monenlaista tietoutta tarjolla

Australialainen Monashin yliopisto on koonnut kurssin, jonka nimi on How to Survive on Mars: the Science Behind the Human Exploration of Mars.

Kurssi toteutetaan verkossa, ja se tarjoaa oppia kemiassa, fysiikassa, tähtitieteessä ja biologiassa. Realistisuuden kasvattamiseksi kurssi sisältää erilaisia Marsiin sijoittuvia tapahtumia ja ongelmatilanteita, ja osallistujien on käytettävä kurssin tarjoaamaa tietoa niistä selviämiseen.

Kurssin kehittäjien mukaan Marsissa hengissä selviäminen ei vaadi kovin erikoistunutta tietoa mistään aiheesta vaan yleistietoa monelta alueelta. Siksi kurssin sisällössä yhdistyykin monen tieteenalan tietoja. Lisäksi tarjolla on ongelmanratkaisuharjoituksia.

Yksin Marsissa -elokuva esikuvana

Kurssin ovat koonneet astrofyysikko Jasmina Lazendic-Galloway ja kemisti Tina Overton, ja he myös vastaavat opetuksesta.

Lazendic-Galloway kertoo Mashable-sivustolle, että he saivat idean kurssiin Yksin Marsissa (englanniksi The Martian) -romaanista, josta tehdyn elokuvan pääosassa esiintyi Matt Damon:

”Ihastuimme ajatukseen siitä, että elokuvassa tutkijoista tehtiin ongelmanratkaisijoita. Se oli aivan toisenlainen kuin muut filmit, jotka ovat täynnä avaruusolioita ja suuria egoja.”

Kurssi alkaa 24. lokakuuta, ja siihen voi ilmoittautua täällä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: