NASA InSight

Lähetä nimesi ILMAISEKSI Marsiin

Nyt on jo kiire! Tiistaina on viimeinen mahdollisuus saada oma nimesi Marsiin Nasan vuonna 2016 laukaistavan InSight-laskeutujan mukana. Nimen lähettäminen ei maksa mitään.

perjantai 4. syyskuuta 2015 teksti Karen Grubbe

Kun Nasan InSight-laskeutuja ensi vuonna suuntaa kohti Marsia, sinun nimesi voi olla matkalla mukana. Jos haluat lähettää nimesi Marsiin, kiirehdi, sillä 8. syyskuuta on viimeinen mahdollisuus.

Jos haluat, että nimesi lentää Marsiin, rekisteröidy Nasan sivustossa:

Useasta lennosta saa bonuspisteitä

Fly-your-name-hanke tarjoaa kaikille mahdollisuuden saada nimensä Nasan laskeutujan mukana Marsiin.

Nimet tallennetaan mikrosirulle, ja aivan kuten lentoyhtiöilläkin, useasti nimensä matkalle lähettävät ansaitsevat bonuspisteitä.

Nimihankkeen ensimmäinen lento oli viime vuoden joulukuussa suoritettu Orion-kapselin testilento. Noin 1,38 miljoonan avaruusharrastajan nimi oli mukana kapselissa, joka jonain päivänä vie astronautit Marsiin.

InSight porautuu Marsin pintaan

Nyt vuorossa on InSight-laskeutuja, joka suunnitelmien mukaan laukaistaan Kaliforniasta maaliskuussa 2016. Sen on määrä laskeutua Marsiin syyskuussa 2016.

Nasan InSight laukaistaan matkaan maaliskuussa 2016. Kuva: NASA/JPL-Caltech

InSight-laskeutujan on määrä tutkia Marsin ydintä. Sen mukana on muun muassa seismometreja, joilla mitataan Marsin pinnalla järistyksiä, ja pora, jolla on tarkoitus ottaa näytteitä viiden metrin syvyydestä punaisen planeetan pinnan alta.

Hanke jatkuu vuosikymmeniä

Jos nimesi ei ehdi mukaan InSight-laskeutujaan, saat uuden mahdollisuuden Exploration Mission-1 -testilennolla, kun Orion-kapseli laukaistaan ensimmäisen kerran Space Launch System -kantoraketin matkassa.

Nimihankkeesta tulee osa Nasan Mars-hanketta, joka kestää vuosikymmeniä ja kattaa useita lentoja.

Lue lisää Mars-tutkimuksesta laajasta teema-artikkelista:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: