Kongressi Nasalle: Ihmisiä Marsiin vuoteen 2033 mennessä

Amerikkalaispoliitikot ovat antaneet Nasalle ison läjän rahaa. Ihan ilman edestä rahoja ei ole myönnetty, sillä määrärahaan liittyy vaatimus: Ihmisen on päästävä punaisen planeetan pinnalle vuoteen 2033 mennessä.

Lippu Marsiin
© NASA/montage

Nasan insinööreillä riittää säpinää 16 vuodeksi. Heidän on suoriuduttava melkoisesta tehtävästä ja kehitettävä koko joukko uusia välineitä, raketteja ja avaruuspukuja.

Heidän pitää nimittäin toimittaa ihminen Marsiin, ja pian.

Yhdysvaltain kongressin kamarit – senaatti ja edustajainhuone – ovat juuri hyväksyneet säädöksen nimeltä ’NASA Authorization Act of 2017’.

Suunnitelman on oltava kasassa tänä vuonna

Edellä mainittu päätös myöntää avaruushallinnolle 19,5 miljardin dollarin määrärahan, johon kytkeytyy liuta vaatimuksia. Nasalta muun muassa edellytetään ihmisen toimittamista Marsiin viimeistään vuonna 2033.

Kongressi myös edellyttää, että Nasa esittää suunnitelmansa Mars-hankkeen toteuttamisesta 1. joulukuuta 2017 mennessä.

Täydessä vauhdissa

Nasa on toki pyöritellyt ajatuksia punaiselle planeetalle matkaamisesta jo pitkään, ja yleisluontoinen suunnitelma Marsin saavuttamisesta on jo olemassa.

Suunnitelma sisältää kolme vaihetta, jotta matkan edellyttämät tekniset ja fyysiset ominaisuudet saadaan hiottua kuntoon ennen varsinaista lähtöä.

Nasan kolmivaiheinen suunnitelma. Voit suurentaa kuvaa napsauttamalla: