Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kaasuplaneetta Saturnusta ympäröi laaja rengasjärjestelmä, joka koostuu pienistä jääkimpaleista.

© Shutterstock
Maailmankaikkeus - Aurinkokunta

Katsele Saturnuksen renkaita ja kuita

Juuri nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä kaasujättiläinen yötaivaalla.

Huhtikuun 7. päivän paikkeilla on erinomainen mahdollisuus tutkailla Saturnusta, Aurinkokunnan toiseksi suurinta planeettaa.

Maa ja Saturnus ovat nimittäin nyt samalla puolella Aurinkoa ja niiden etäisyys on tähtitieteellisesti tarkasteltuna lyhyt: vain 1,2 miljardia kilometriä.

Paljain silmin katsottuna Saturnus näyttää keltaiselta tähdeltä.

Kiikarilla erottuu jo planeetan soikea muoto. Muoto johtuu Saturnuksen laajasta rengasjärjestelmästä, joka juuri nyt on voimakkaasti kallistunut Maahan päin ja näkyy sen vuoksi selvästi.

Jo alle 10-senttisellä kaukoputkella erottuu kolme rengasta. Pienellä kaukoputkella erottuu renkaiden lisäksi Saturnuksen suurin kuu Titan.

Isolla kaukoputkella pääset tarkkailemaan myös pienempiä kuita, joista näkyvät Rhea, Tethys, Dione, Enceladus ja Iapetus.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota