Juno lähetti ensimmäiset kuvat Jupiterista kotiin

Viikko sitten Juno-luotain asettui Jupiterin kiertoradalle, ja nyt se on lähettänyt Maahan ensimmäiset kuvat arvoituksellisesta planeetasta.

Jupiter ja kuut

Juno-luotaimen JunoCam-kamera toimii, ja se on alkanut lähettää dataa Maahan. Ensimmäiset kuvat ovat epätarkkoja, ja tarkempia kuvia joudutaan odottamaan vielä pitkään. Kuvissa näkyy Jupiterja sen suurista kuista kolme – Io, Europa ja Ganymedes.

Juno selvisi tulikasteesta

Nasan Juno-luotain näyttää selvinneen vahingoittumattomana ensimmäisestä Jupiterin lähellä viettämästään viikosta. Näin ilmoitti Yhdysvaltojen avaruusvirasto.

”JunoCamin kuvat osoittavat, että luotain on selvinnyt ensimmäisistä hetkistään Jupiterin erittäin voimakkaasti säteilevässä ympäristössä ilman, että kuvien laatu olisi heikentynyt, ja se on nyt valmis tähyilemään Jupiteria. Tuskin maltamme odottaa ensimmäisiä kuvia Jupiterin navoilta”, sanoi Scott Bolton Southwest-tutkimuslaitoksesta San Antoniosta.

Yksityiskohtaisemmat kuvat matkalla

Junolta kuluu nykyisellä radallaan 53,5 vuorokautta kiertää Jupiter. JunoCam jatkaa kuvien ottamista kiertoradalla, mutta vasta 27. elokuuta, kun Juno siirtyy lähemmäksi Jupiteria, Maahan alkaa tulla yksityiskohtaisempia kuvia.

Juno-lennon tiimi on parhaillaan siirtämässä JunoCamin kuvia lennon sivustoon, jossa ne ovat kaikkien nähtävissä.

Juno-lennon sivusto on täällä: The Juno Mission