Test af solfilter

Varoitus: Suojaa kamera, kun kuvaat Aurinkoa

Kun kuvaat auringonpimennystä, sinun täytyy olla varovainen, sillä silmien lisäksi auringonsäteet voivat vahingoittaa myös kameran sensoria. Ratkaisu on aurinkosuodin. Katso tästä, miten voit tehdä sen itse.

Kun kuvaat Aurinkoa, kamerasi kuvakenno voi vahingoittua. On olemassa harmaasuotimia, joilla voidaan säädellä valon kirkkautta. Jos kuvaat älypuhelimella, voit tehdä suotimen itse. Tarvitset sitä varten auringonsuojakalvoa.

Tee oma aurinkosuodin

    1. Leikkaa kartongista suikale, joka yltää kaksi kertaa objektiivin ympäri.
    1. Liimaa suikale renkaaksi niin, että se istuu tiiviisti, kun asetat sen objektiivin ympärille.
    1. Leikkaa kartongista kaksi ympyrää, jotka ovat hieman suurempia kuin äskeinen rengas. Leikkaa niihin aukko ja liimaa auringonsuojakalvo niiden väliin.
    1. Seuraavaksi rengas ja ympyrä pitää liimata yhteen. Tarkista, että suodin sopii objektiiviin. Nyt olet valmis kuvaamaan!

Käytä luovuutta

Jos käytät älypuhelimen kameraa, voi olla, että et saa itse pimennyksestä kovin hyvää kuvaa. Useimmissa älypuhelimissa on pieni linssi ja laaja kulma, joilla ei saa tarkkaa kuvaa Auringosta.

Jos kuitenkin kuvaat älypuhelimellasi, kannattaa olla luova. Auringonpimennyksen aikainen valo voi luoda monta muuta hyvää kuvauskohdetta kuin itse pimentyvän Auringon.