Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Koe vuoden ainoa täydellinen auringonpimennys 1. luokassa

Kuu peittää Auringon ja pimentää Andien vuoriston. Tieteen Kuvalehti matkaa Chileen katsomaan ihmeellistä näytelmää. Voit olla yksi matkalaisista, jotka nauttivat maailmanluokan ruuasta ja viineistä – ja oppivat paljon universumista, ennen kuin matka huipentuu täydelliseen auringonpimennykseen.

Kuu liukuu Auringon eteen, lämpötila laskee ja samaan aikaan on aamu- ja iltahämärä. Näky piirtyy muistiisi ikuisiksi ajoiksi.

Joulukuussa voit jakaa tuon kokemuksen läheisesi kanssa – ja Tieteen Kuvalehden lukijoiden kanssa. Pääset seuraamaan täydellistä auringonpimennystä Andien vuoristoon.

Alueen hotellit ovat olleet jo vuosia loppuunmyytyjä, mutta Bonnier Expeditions onnnistui varaamaan uuden hotellin – vain meidän käyttöömme.

Pääset siis todelliselle unelmamatkalle, joka on täynnä upeita elämyksiä, opettavaisia luentoja ja uskomatonta hemmottelua. Ja kaikki tämä juuri silloin, kun kesä on eteläisellä pallonpuoliskolla parhaimmillaan.

Matka alkaa 5 tähden hotelli Noista Santiagosta. Hotellin kattoterassilta voimme ihailla Chilen pääkaupunkia ympäröiviä vuoria.

© Noi Vitacura

Maistele uskomattomia aterioita ja maailmanluokan viinejä

Matka alkaa Chilen pääkaupungista Santiagosta, jossa tapaamme 5 tähden hotelli Noin kattoterassilla.

Santiagosta jatkamme Santa Cruziin, joka sijaitsee Etelä-Amerikan ehkä parhaimmalla viinialueella, Colchaguan laaksossa. Asumme siellä historiallisessa hotelli Santa Cruz Plazassa. Nautimme tähtikokkien valmistaman aterian ja maistelemme hyviä viinejä.

Ravintola Fuegos de Apalta sijaitsee Montesin viinitilan lähistöllä. Siellä maistellaan tähtikokki Francis Mallmannin grillierikoisuuksia ja hyviä viinejä.

© Shutterstock

Fuegos de Apalta -ravintolassa nautimme argentiinalaisen tähtikokin Francis Mallmannin patagonialaisia grillierikoisuuksia, jotka valmistetaan avotulella.

Mallmannilla on useita gourmetravintoloita Etelä-Amerikassa. Hänet tunnetaan myös Netflixillä pyörivästä ruokaohjelmasta Chef’s Table. Ravintola Fuegos de Apalta sijaitsee kauniissa paikassa Montesin viinitilan läheisyydessä, joten luonnollisesti maistelemme myös hyviä viinejä.

Viineistä kiinnostuneille on tarjolla myös viininmaistelua Viu Manetin viinitilalla. Siellä on mahdollisuus maistaa Patricio Celedónon legendaarista Viu 1 -viiniä, jota pidetään pidetään yhtenä maailman parhaista malbec-viineistä.

Pucónissa asumme aivan uudessa Hotel Indomitossa, joka on varattu vain meidän käyttöömme.

© Hotel Pucon Indomito

Kurkista Linnunradan sydämeen

Viinialueen jälkeen matka jakuu Andeille Pucónin kaupunkiin ja Hotel Indomitoon. Siellä voimme tutkia vuoria, vaeltaa, nauttia kylpylästä ja kuumista lähteistä – ja luonnollisesti paikallisista ruuasta.

Samalla myös viisastumme, sillä matkalla on mukana tähtitieteen professori Anja C. Andersen, joka kertoo meille universumin saloista.

Pääsemme myös nauttimaan näkymästä Linnunrataan, joka eteläisellä pallonpuoliskolla kulkee hehkuvana nauhana yli yötaivaan.

Luvassa on monia tähtikirkkaita elämyksiä.

Eteläiseltä pallonpuoliskolta on näkymä Linnunradan keskukseen. Matkalla pääset tutustumaan myös Saturnuksen renkaisiin, Tarantellasumuun ja Jalokivirasiana tunnettuun tähtijoukkoon, jossa sijaitsee kaksoistähti Kappa Crucis.

Göran Strand

Puolentoista tunnin kuluessa Kuu liukuu Auringon eteen, ja parin minuutin ajaksi Aurinko pimenee kokonaan.

Göran Strand

Auringon uloin kaasukehä, korona, on nähtävissä vain täydellisen auringonpimennyksen aikana. Korona säteilee miljoonien kilometrien päähän. Ehkäpä pimennystä täydentävät vielä lumipeitteisen aktiivisen Villarrica-tulivuoren yllä näkyvät tähdenlennot.

Bonnier Expeditions

Tähdenlentoja taivaalla

Tieteen Kuvalehti on järjestänyt auringonpimennysmatkoja jo kolme kertaa aiemmin. Joka kerta meillä on ollut täydelliset näkymät pimennykseen.

Ja joka kerta osallistujat ovat olleet vaikuttuneita näkemästään.

Tällä matkalla auringonpimennys osuu samaan aikaan Geminidien meteoriparven kanssa, ja tähtitieteilijät lupailevat jopa 120 tähdenlentoa tunnissa joulukuun 14. päivän tienoille.

Ehkä olemme niin onnekkaita, että näemme tähdenlentoja myös niiden minuuttien aikana, kun Kuu piementää Auringon.

Lue myös:

Auringonpimennys

Lähde seikkailulle Andien vuoristoon

6 minuuttia
Auringonpimennys

Koe auringonpimennys Chilessä

3 minuuttia
Aurinko, Kuu ja Maa samassa linjassa
Auringonpimennys

Tule auringonpimennyksen asiantuntijaksi – vain 4 minuutissa

6 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota