Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Auringonpimennys:

B-57 lentää Kuun varjossa Yhdysvaltojen halki.

© Shutterstock
Maailmankaikkeus - Auringonpimennys

Nasa jahtaa auringonpimennystä suihkukoneilla

Avaruusjätti lähettää ilmaan kaksi vanhaa tiedustelukonetta saadakseen lisää tietoa Auringon koronasta.

Miljoonat yhdysvaltalaiset valmistautuvat hetkeen, jolloin Kuu 21. elokuuta pimentää Auringon. Neljän tunnin aikana 100 kilometriä leveä varjo liikkuu Yhdysvaltojen länsirannikolta itään päin.

Nasa aikoo hankkia parhaat paikat näytökseen, ja siksi järjestö lähettääkin ilmaan kaksi suihkukonetta, joiden on määrä lentää Yhdysvaltojen halki Kuun varjossa.

Senioripommittaja kuujahdissa

Nasa on valinnut tehtävään tiedustelutehtävissä palvelleet WB-57F:t, jotka ovat kehittyneempiä versioita jo Vietnamin sodassa palvelleista B-57-koneesta.

Vuonna 1983 viimeinen B-57 poistettiin armeijan käytöstä, ja Nasalla on nykyisin ainoat lentokelpoiset B-57:t. Nasa on lisännyt koneisiin tarkkoja mittauslaitteita, teleskoopin ja kuvankäsittelyvälineistöä.

Kiikarissa Auringon kaasukehä

Auringonpimennys tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutkia Aurinkoa lähemmin. Koneiden päätutkimuskohteena on Auringon korona, kaasukehän uloin osa, joka yleensä jää Auringon pinnan kirkkaan valon varjoon.

Korona kiehtoo tutkijoita, sillä sen lämpötila on miljoonia asteita, vaikka Auringon pinnalla lämpötila on korkeintaan 6 000 astetta.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota