Rumfærge FI

Eclipse 2017: matkaohjelma

Olemme koonneet upean ohjelman, joka tarjoaa ainutlaatuisia VIP-kokemuksia. Tutustu matkaohjelmaan tästä.

maanantai 7. maaliskuuta 2016

Päivä 1: torstai 17. elokuuta elokuuta Aloitamme VIP-matkan ainutlaatuisella tilaisuudella National Air & Space Museum -museossa Washingtonissa. Tilaisuus järjestetään museon aukiloajan jälkeen vain Tieteen Kuvalehden lukijoille. Tervetuliaisdrinkkien jälkeen nautimme päivällisen Space Hall –tilassa. Siellä on esillä muun muassa Apollo 11 -laskeutumismoduuli, jolla Armstrong, Aldrin ja Collins laskeutuivat takaisin Maahan 1969. Meillä on mahdollisuus tutustua historiallisen lennon esineisiin ja avaruustutkimuksen historiaan. Ohjelmassa on myös esitys museon IMAX-elokuvateatterissa.Yöpyminen neljän tähden Westin-hotellissa viihtyisässä Georgetown-korttelissa, joka sijaitsee keskellä Washingtonia.

Päivä 2: perjantai 18. elokuuta Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen aloitamme matkan mukavilla busseilla. Busseissa on viihdejärjestelmä ja matkaopas. Ensin pysähdymme Washingtonin laitamilla sijaitsevassa Udvar-Hazy Centerissä, joka on National Air & Space Museum -museon hangaari. Siellä pääsemme tutustumaan lentokoneiden ja avaruuslentojen historiaan. Esillä ovat muun muassa Discovery-avaruussukkula, SR-71 Blackbird -tiedustelukone, Gemini 7 –avaruuskapseli ja Hiroshimaan ydinpommin pudottanut Enola Gay. Iltapäivällä ajamme Shenandoahin kansallispuiston läpi – ajoreitti on valittu Yhdysvaltojen kauneimmaksi – ja päädymme luultavasti Virginian viehättävimpään kaupunkiin: Stauntoniin. Siellä asumme kaupungin ylväässä historiallisessa Stonewall Jackson -hotellissa. Nautimme päivällisen hotellissa: tarjolla on paikallisia herkkuja. Stauntonissa jää myös aikaa tutkia kaupungin pieniä katuja, jotka ovat pullollaan antiikkiliikkeitä, gallerioita ja mukavia viinibaareja.

Päivä 3: lauantai 19. elokuuta Tukevan aamiaisen jälkeen ajamme Highway 81 -tietä läpi Virginian Appalakkien vuoriston. Lounas nautitaan rekkakuskien suosimassa pikaruokalassa, jotta pääsemme vastikään uusittuun Brasstown Valley Resort –lomakohteeseen Georgian vuoristoon. Se on tukikohtamme seuraavien kolmen päivän ajan. Lomakohteessa meitä odottaa buffet-ruokailu, ja jos haluat huuhtoa matkan pölyt pois voit käydä kylpylässä tai tehdä pienen kävelyretken merkityillä poluilla tai vaikka uppoutua pehmeään nojatuoliin ja nauttia lasillisen viiniä.

Päivä 4: sunnuntai 20. elokuuta Päivä alkaa aamiaisella, jonka jälkeen kokoonnumme kuuntelemaan auringonpimennysasiantuntija Jay Andersonin tuoreinta säätiedotusta. Sen jälkeen on koko päivä aikaa nauttia lomakohteen palveluista: 18-reikäinen golfrata, oma ratsutalli, lämmitetty uima-allas, upeat näkymät vuoristoon. Tarjolla on myös matka paikalliselle viinitilalle, purjehdusta Chatugejärvellä tai koko päivän ostosretki, jonka kohde on shoppaajien mekka: North Georgia Premium Outlets. Illalla on tarjolla muhkea grillibuffet hotellin terassilla. Sen jälkeen ajamme parin kolmen kilometrin päässä sijaitsevaan Rollins-planetaarioon, jossa tähtitieteilijä Steve Morgan selvittää seuraavan päivän auringonpimennystä. Saamme myös nauttia planetaarioesityksestä niin, että koko planetaario on varattu vain meille. Asiasta kiinnostuneille on mahdollisuus myös käydä läheisessä observatoriossa, jossa voi tarkkailla Saturnuksen ja Jupiterin renkaita.

Päivä 5: maanantai 21. elokuuta Vihdoin koittaa kauan odotettu päivä! Kello 14.36 Kuu peittää Auringon kokonaan kahdeksi minuutiksi ja 20 sekunniksi. Päivän ja matkan kohokohtaan valmistautuminen alkaa jo aamiaisella. Käymme läpi säätiedotuksen ja päätämme päivän ohjelman. Jos näyttää siltä, että pimennys voidaan nähdä lomakohteesta, jäämme sinne rauhassa odottamaan upeaa näytelmää. Tarkoitus, että seuraamme pimennystä hotellialueella sijaitsevalta paviljongilta. Jos taas näyttää siltä, että lomakohteessa sää on pilvinen, turvaudumme varasuunnitelmaan. Eväspaketit matkaan, bussit valmiiksi ja auringonpimennysasiantuntija Jay Anderson opastaa meidät ennalta suunniteltuihin paikkoihin joko Pohjois-Carolinaan, Tennesseehen tai Etelä-Carolinaan. Paikat ovat vuorten rinteillä kummallakin puolella, joten meillä on hyvät mahdollisuudet kokea täydellinen auringonpimennys siellä, missä sää on suotuisin. Upean kokemuksen jälkeen kokoonnumme päivälliselle hotelliin nauttimaan ruuasta ja kesäisestä illasta.

Päivä 6: tiistai 22. elokuuta Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen bussit suuntaavat takaisin Washingtoniin. Meidän matkamme päättyy sinne, mutta sinulla on vielä mahdollisuus jatkaa lomaasi Yhdysvalloissa tai suunnata suoraan lentokentälle kohti kotia. Matka ei kuitenkaan ole ihan vielä kokonaan ohi, sillä muutama viikko auringonpimennyksen jälkeen lähetämme sinulle lahjan: valokuvaajamme parhaat kuvat ja Tieteen Kuvalehden toimittajan kirjoittamat tekstit. Kaikki koottuna upeaan kirjaan, jonka saavat vain matkalla olleet.

Eclipse 2017 -matka tehdään 17.–22. elokuuta 2017. Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin. Matkan järjestää Tanskassa Kööpenhaminassa toimiva Bonnier Publications, ja siihen sovelletaan Tanskan valmismatkalakia.

Lennot Yhdysvaltoihin ja takaisin eivät sisälly matkan hintaan, tietyt ateriat ja juomarahat eivät myöskään sisälly hintaan. Matkalla on mukana toimittaja Tieteen Kuvalehden päätoimituksesta Kööpenhaminasta. Matkan aikana kaikki informaatio annetaan englanniksi. Osallistujat saavat Brasstown Valley Resortin aktiviteeteista erityisen Eclipse-alennuksen. Hintaan kuluvat ateriat: aamiainen 2.–6. päivänä, lounas 5. päivänä ja illallinen 1.–5. päivänä. Matkan järjestää Tanskassa Kööpenhaminassa toimiva Bonnier Publications, ja siihen sovelletaan Tanskan valmismatkalakia.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: