Voiko auringonpimennyksen kokea muualla Aurinkokunnassa?
Maassa nähdään auringonpimennyksiä aika ajoin, mutta missä muualla Aurinkokunnassa ilmiö on koettavissa?

Auringonpimennyksen voi periaatteessa kokea millä tahansa taivaankappaleella, missä jokin toinen kiertävä kappale tulee katsojan ja Auringon väliin.
Kun Maassa koetaan kuunpimennys eli Kuu jää Maan varjoon, Kuussa näkyy auringonpimennys. Vaikka Maa peittää Auringon täydellisesti, sen valo ei katoa kokonaan, sillä ilmakehä heijastaa auringonvaloa kirkkaana nauhana Maan ympärillä. Kuun pinnalta tapahtuma näyttää siltä, kun taivaanranta ruskottaisi koko matkan Maan ympäri.
Lähiplaneetoille ei kannata lähteä jahtaamaan auringonpimennyksiä. Merkuriuksella ja Venuksella ei ole kuita, jotka pimentäisivät Auringon. Marsilla on kaksi kuuta, mutta kumpikin niistä on liian pieni, joten Aurinko ei peity kokonaan.
Jupiterin kuut pimentävät Auringon
Kauempana Aurinkokunnassa on paremmat näkymät. Jupiterin neljä suurinta kuuta Io, Europa, Ganymedes ja Kallisto tuottavat tämän tästä näyttäviä pimennyksiä.
Niitä pitäisi tosin katsella muiden kuiden pinnalta, sillä Jupiterilla ei ole kiinteää pintaa. Jos päästäisiin näkemään, miten Io pimentää Auringon, luvassa olisi myös vulkaanisia valotehosteita, kun Ion pinnalla lähes tauotta purkautuvat tulivuoret täplittävät kuun pimeää pintaa. Aika ajoin auringonpimennyksen aiheuttaa myös itse Jupiter, jonka kaasukehä taittaa auringonvalon kirkkaaksi renkaaksi Jupiterin ympärille.
Ehkä näyttävimmät auringonpimennykset tarjoutuisivat Saturnuksen kuilta. Kun Saturnus renkaineen osuisi katsojan ja Auringon väliin, renkaiden miljardeista jäänkappaleista heijastuvat auringonsäteet saisivat aikaan varmasti upean valoshow’n.
Kuista on hyvät näkymät
Aurinkokunnan suurimmilla planeetoilla, Jupiterilla, Saturnuksella, Uranuksella ja Neptunuksella, ei ole kiinteää pintaa, mutta auringonpimennyksiä voisi katsella niiden kuissa.
Kaikilla niillä on suuri määrä kiertolaisia, joten jokaisen kuun taivaalla näkyy muita kuita. Osa kuista on myös niin lähekkäin, että ne voivat tuottaa varjon toistensa pinnalle osuessaan Auringon eteen.