Mogensen on jo aiemmin kertonut Tieteen Kuvalehdelle, että hänen tehtävänsä on kuvata näköalakupoli Cupolasta jättisalamoita, jotka toisin kuin normaalit salamat suuntautuvat ukkopilvistä avaruuteen.
Cupolassa on seitsemän panoraamaikkunaa, joista avautuu loistava näköaa Maahan.
Mogensen on jo ehtinyt käydä ISS-aseman Cupolassa ja lähettänyt Tieteen Kuvalehden toimitukselle pari upeaa kuvaa näkymistä, joita Mogensen saa ihailla 400 kilometrin päässä Maasta.
Ensimmäisessä kuvassa on näkyy hienosti Maan muoto.
Siinä on mtös ISS-aseman 17 metriä pitkä Canadarm2-robottikäsivarti, jota astronautit voivat ohjata aseman sisältä käsin huoltoa, tarvikkeiden ja laitteiden siirtämistä ja jopa avaruuskävelyjä varten.
Kuvassa näkyy myös osa avaruusaseman aurinkopaneeleista, jotka voivat tuottaa riittävästi sähköä yli 40 kotitalouden tarpeisiin.
Kun aurinko paistaa asemaan, noin 60 prosenttia aurinkopaneelien tuottamasta sähköstä käytetään avaruusaseman akkujen lataamiseen.
Toinen Mogensenin lähettämä kuva antaa meille aavistuksen siitä, miltä tuntuu katsoa ikkunasta ulos maapallon ilmakehän termosfääriksi kutsuttuun kerrokseen.
Kuvassa ovat jälleen ISS:n robottikäsivarsi ja aurinkopaneelit, taustalla näkyy Maa.
Syy siihen, että toinen puoli maapallosta on pimeä, on se, että siinä osassa oli yö.
Yöllä aurinko ei valaise maapalloa, jolloin osa planeetasta näyttää tummalta, kun sitä katsotaan avaruudesta.
Andreas Mogensen on jakanut kolme kuvaa myös Instagramissa. Niissä näkyvät muun muassa Eurooppa, Afrikka ja Gibralttarinsalmi.
On hyvin mahdollista, että Mogensen tekee ensimmäisen avaruuskävelynsä lähikuukausina.
Jos se onnistuu, saamme varmasti uskomattomia kuvia Mgensenin silhuetista avaruuden äärettömyydessä.
Mogensenin työpaikan voi myös bongata taivaalta.
Löydät tarkat ajat Nasan verkkosivuilta.