Kosmonautit Sergei Rjazanski ja Fjodor Jurtšihin muun muassa sinkoavat pieniä satelliitteja Maan kiertoradalle avaruuskävelyltä tallennetussa 360 asteen videossa. 

© Youtube

360 asteen video vie sinut avaruuskävelylle

Leijailet painottomuudessa kahden kosmonautin kanssa Kansainvälisen avaruusaseman ulkopuolella. Ensimmäinen avaruuskävelystä julkaistu 360 asteen video mahdollistaa avaruuden tutkimisen omalta näytöltäsi.

keskiviikko 11. lokakuuta 2017 teksti Rikke Jeppesen

Kuulutko sinä niihin, jotka eivät jaksaisi opetella vuosikausia fysiikkaa, biologiaa ja navigointia, mutta eivät silti haluaisi kokonaan luopua haaveesta päästä käymään avaruudessa? 

Nyt sinulla on mahdollisuus nousta virtuaalihissillä Kansainväliselle avaruusasemalle. 

Venäläinen uutiskanava RT on ensimmäisen kerran julkaissut 360 asteen videon avaruuskävelyltä.  

Videota katsoessasi pääset osaksi miehistöä, kun kaksi venäläistä kosmonauttia liikkuu avaruudessa Kansainvälisen avaruusaseman ISS:n ympäristössä. 


Tänä vuonna kahdeksan avaruushanketta ottaa suunnan kohti Kuuta. Kuu nimittäin aiotaan valloittaa uudelleen. Haluatko tietää miten? Lue lisää Tieteen Kuvalehdestä numero 1/2018.

Kosmonautit Sergei Rjazanski ja Fjodor Jurtšihin tallensivat videon, kun he elokuussa kävelivät ISS:n ulkopuolella 7,5 tunnin ajan muun muassa huoltamassa avaruusasemaa ulkopuolelta.  

Satelliitteja kiertoradalle käsivoimin

Avaruuskävelyn aikana voit muun muassa nähdä kosmonauttien heittävän – käsivoimin – pieniä satelliitteja matalalle Maan kiertoradalle. 

Olet myös mukana, kun kosmonautit kiinnittävät avaruuspukunsa ISS:ään ja ryömivät pitkin avaruusaseman ulkoseinää korjatessaan aseman runkoa. 

Lisäksi voit tutkia ISS:n eri moduuleja tai ihailla mukavasti tuolissasi istuen avaraa näköalaa, kun valtameret, pilvimuodostelmat ja mantereet kiitävät alapuolellasi Maan pinnalla. 

Video on tehty yhteistyössä Venäjän avaruusjärjestön kanssa, ja se vaikuttaa todellisimmalta, jos katsot sitä virtuaalilaseilla.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: