Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Historian pahimmat tornadot

Yhdysvalloissa koettiin 148 tornadoa kahden päivän aikana vuonna 1974.

Shutterstock

3.–4. huhtikuuta 1974 Yhdysvalloissa rekisteröitiin peräti 148 tornadoa, joista 30 oli erityisen voimakkaita. Ne kulkivat kaikkiaan 4?000 kilometrin matkan 13 osavaltion alueella.

Eniten kuolonuhreja vaatinut matalapaine riehui vuonna 1989 Bangladesissa. Daulatpur-Saturia-nimellä tunnettu voimakas myrsky syntyi Manikganjin piirikunnassa 26. huhtikuuta. Sen arvioidaan surmanneen noin 1?300 ihmistä. Lisäksi yli 12?000 loukkaantui ja yli 80?000 jäi kodittomaksi. Luvuista ei ole kuitenkaan saatu täydellistä varmuutta.

USA:n historian tuhoisin, niin sanottu Kolmen osavaltion tornado, eteni 18. maaliskuuta 350 kilometriä Missourin, Illinoisin ja Indianan halki jättäen jälkeensä 695 kuollutta ja 2?027 loukkaantunutta.

Lue myös:

Tornado

Miten tornado syntyy?

4 minuuttia
Tornado diagram
Tornado

Näin tornado syntyy

1 minuuttia
Tornado
Tornado

Pyörivä ilmavirtaus voi yltyä trombiksi

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota