Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mikä on ollut historian tuhoisin lumimyrsky?

Jopa kahdeksan metriä lunta, yli 4 000 kuolonuhria ja 200 tuhoutunutta kylää. Vuonna 1972 Iranissa koettiin historian pahin lumimyrsky.

Shutterstock

Pahin tunnettu myräkkä koettiin Iranissa vuonna 1972. Silloin lunta satoi paikoin kahdeksan metriä. Hankien alle jäi taloja ja kokonaisia kyliä.

Kun myrsky laantui viikon kuluttua, pelastustyöntekijät ehtivät tuskin alkaa työnsä, kun lunta alkoi sataa taas. Kaksisataa kylää vaurioitui niin pahasti, että niitä ei jälleenrakennettu.

Monet ehtivät myrskyn alta pois, mutta monet myös kuolivat. Irakilaisten sanomalehtien mukaan pelastustyöntekijät eivät löytäneet Kakkanin ja Kumarin kylistä selviytyneitä. Kyliin oli satanut 8 metriä lunta.

© AP/Ritzau Scanpix

3 faktaa lumimyrskystä

Missä: Iranissa. 3.–9.2.1972.

Mitä: Lunta satoi 8 metriä. Neliömetriä kohti tuli 800 kiloa lunta eli vetenä 800 litraa. Se on enemmän kuin monessa paikassa Pohjoismaissa sataa vettä vuodessa.

Miten tuhoisa: Lumimyrsky vaati yli 4 000 kuolonuhria.

Lue myös:

Tornado

Historian pahimmat tornadot

1 minuuttia
Orkaan
Hirmumyrsky

Ilmastonmuutos voimistaa myrskyjä

4 minuuttia
hirmumyrsky
Hirmumyrsky

LISTA: 4 voimakkainta myrskyä Pohjolassa

3 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota