Auringon ympärillä loistavia renkaita kutsutaan haloksi. Renkaat syntyvät, kun korkealla ilmakehässä leijuvat jääkiteet taivuttavat Auringon valoa.
Jääkiteet ovat useimmiten kuusikulmaisia sekä levyn tai lyijykynän muotoisia, ja niitä esiintyy korkeiden untuva- ja harsopilvien yhteydessä. Nämä vesihöyrystä koostuvat pilvet ovat rakenteeltaan ohuita ja kuitumaisia.
Pilvien jääkiteet toimivat kuin pienet prismat, jotka taivuttavat auringonvaloa tietyissä kulmissa.
Reunoilla sivuaurinkoja
Niin sanotut 22 asteen renkaat ovat hyvin yleisiä Auringon ympärillä. Niitä syntyy Auringon valon taittuessa juuri 22 astetta. 22 asteen halorenkaan kummassakin reunassa voi usein havaita kirkkaat läikät. Niitä kutsutaan sivuauringoiksi.
Vähän harvemmin nähty ilmiö on 46 asteen halo, missä valo on taittunut 46 astetta ja hohtava rengas syntyy siksi kauempana Auringosta.
Vielä harvinaisempi on 9 asteen halo hyvin lähellä Aurinkoa. Se syntyy auringonvalon taittuessa pyramidin muotoisissa jääkiteissä.
Haloja muodostuu useimmiten talvella lämpötilan ollessa alhainen ja Auringon paistaessa matalalta. Loistavia renkaita ei näy vain Auringon vaan myös Kuun ympärillä, missä samat ohuiden untuva- ja harsopilvien kuusikulmaiset jääkiteet synnyttävät ilmiön.