Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Luonto - Meri

Titanicin hylky häviää merenpohjasta

Kuvissa Titanicin hylky näyttää ruosteiselta. Miten kauan se voi säilyä?

Titanic on pahoin vaurioitunut ja häviää ajan myötä kokonaan. Hylky on ränsistynyt paljon jo niiden 20 vuoden aikana, jotka ovat kuluneet sen löytymisestä 1985. Pienikokoiset osat kuten ruori ovat tuhoutumaisillaan, kun taas keula on vielä melko hyvin säilynyt. Hylyn hitaan tuhon merkittävin syy ovat rautaa syövät bakteerit. Niiden on laskettu syövän päivittäin yli 45 kiloa rautaa. Tätä vauhtia sadan vuoden päästä hylystä on jäljellä vain pieniä osia. Myös sukeltajien ja sukellusveneiden käynnit ovat osaltaan vahingoittaneet Titanicin runkoa ja varsinkin etukantta. Titanicin hylky makaa 3800 metrin syvyydessä paljaana ja suojattomana bakteerien hyökkäystä vastaan – toisin kuin 1000 vuotta vanhat viikinkilaivat, jotka ovat olleet kokonaan merenpohjan kerrostumien peitossa ja säilyneet siksi lähes vahingoittumattomina.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota