Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Teema: Maanjäristys

Maanjäristys on toiseksi tappavin luonnonilmiö. Järistykset aiheuttavat vuosittain satojen ja pahimmillaan jopa satojentuhansien ihmisten kuoleman. Mikä maanjäristys on ja miksi niitä esiintyy tietyillä seuduilla usein? Lue kaikki maanjäristyksistä.

Maanjäristykset ovat maapallon toiseksi tappavin luonnonilmiö.

Historiallisesti tarkasteltuna maanjäristyksiä enemmän kuolonuhreja ovat vaatineet vain tulvat. Lähihistorian pahimmassa luonnonkatastrofissa yhdistyivät ne molemmat, kun Intian valtameren pohjassa sattunut voimakas maanjäristys vuonna 2004 aiheutti tsunamin, joka tappoi 285 000 ihmistä ja jätti miljoonat kodittomiksi.

Tavallisesti maanjäristyksessä tuhoisinta ei ole järinä. Ihmisiä kuolee eniten sen seurauksissa: rakennusten romahtaessa, maanvyörymissä ja tsunameissa.

Maanjäristykset vaativat eniten uhreja kehittyvissä maissa, joissa ei ole varaa rakentaa järistyksenkestäviä rakennuksia.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota